kerpal Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, znalazłem w necie takie kodeki : http://shark007.net/win7codecs.html na paru forach ludzie je zachwalali... dobry wybór ?? czy jeszcze coś doinstalować ?? sprawdzałem na paru filmach i czasem film się lekko przycina co może sugerować, że czegoś brakuje... no właśnie, co polecacie ? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja też używam tę paczkę a filmy nie przycinają się ,zresztą inni którzy je polecają nie robiliby tego gdyby mieli z tą paczką problemy to chyba logiczne Przyczyna problemu z przycinaniem może tkwić w błedach konfiguracji odtwarzacza,extra doinstalowane kodeki przez inne softy (mogłeś nie zwrócić uwagi jeśli jakiś soft doinstalował jakiś kodek po cichu),ogólna wydajność twojego sprzętu... Zresztą są odtwarzacze nie korzystają z wbudowanych kodeków np KMPlayer więc możesz potestować... Odnośnik do komentarza
Dekakura Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja używam K-lite Codec Pack'a i też nie mam żadnych problemów Odnośnik do komentarza
Fix00ser Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Przetestuj odtwarzacz VLC lub PotPlayer i napisz czy także występują podobne problemy Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Używa, VLC i KM PLAYER , nic nie instalowalem dodatkowego, być moze to przycinanie to moja autosugestja ... więc te od shark007 wystarczą ? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 nic nie instalowalem dodatkowego, być moze to przycinanie to moja autosugestja ... więc te od shark007 wystarczą ? Możesz wybrać dowolne rozwiązania ale nigdy nie instaluj kilku paczek na raz! Paczka od shark007 jest wystarczająca.jeśli i na KM PLAYER masz takie problemy to problemu szukaj w czymś innym.. Odnośnik do komentarza
Fix00ser Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 po instalacji codek shark 007 info Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi