picasso Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) 1. Tu nie koniec czyszczenia. OTL pokazuje (wcześniejszy ComboFix nie) masę odpadkowych usług. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (zunenetworksvc) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (Xyz777s) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (WcesComm) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (Uim_IM) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (tfsnudf) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (rnadirmultiplexor) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (rnadiagreceiver) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (pdlncbas) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (nwlnkfwd) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (NITaggerService) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (MagicTune) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (LC7981) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (id2scaps) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (iap) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (FireHook) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (fastuserswitchingcompatibility) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (CdaC15BA) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ASLDRService) Klik w Wykonaj skrypt. Przedstaw wynikowy log z usuwania. 2. Natomiast w zestawie usług nie widzę rażących nieprawidłowości. Notuję: usługę BITS w stanie wstrzymanym i na Ręcznym (u mnie jest Automatycznie (opóźnione uruchomienie), ale Ręczny możliwy), kompletny brak usługi Pomoc IP iphlpsvc (ale Właściwości połączenia nie pokazują IPv6 jako komponentu obecnego, co może tłumaczyć brak usługi) oraz Windows Defender (możliwe że usunięta przez infekcję, chyba że sam podejmowałeś jakieś operacje usuwania go...). Z tego zestawu ten trzeci element jawi się jako wymagający naprawy, ale nie powinien raczej mieć żadnego związku z mocami WU. 3. Po trzecie, pojawił się tu przestarzały ESET. Zalecam usunięcie. Przy okazji chcę się upewnić, że przestarzały ESET nie blokuje mechanizmu Windows Update, w końcu byłeś w stanie: Po pierwszym skanie combo fixem, aktualizacje ruszyły i udało mi się zainstalować sp1, ie9 etc. Później nie sprawdzałem, gdyż bez ochrony antywirusowej nie chciałem łączyc się z siecią. . Edytowane 16 Marca 2012 przez picasso 16.03.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi