Punisher2010 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 TRIM jest niezbędne dla dysków SSD. Ja mam tylko HDD magnetyczny więc TRIM nie jest mi potrzebny. Jak go wyłączyć i czy w ogóle dyski magnetyczne z niego korzystają czy tylko SSD? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Wg mnie działa tylko z SSD. Sprawdzałeś czy jest włączony ?? Uruchom CMD jako Administrator i wpisz > fsutil.exe behavior query DisableDeleteNotify Jak uzyskasz wynik "0" [zero] to znaczy, że jest włączony. Polecenie fsutil.exe behavior set DisableDeleteNotify 1 powinno wyłączyć. Nie wiem tylko czy nie ma to wpływu na pracę np. USB flashdrive ?? Może ktoś się wypowie w temacie. U mnie np. jest włączony [0] HP Pavilion g6 W7HP i mnie to nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 @switch48 nie ma wpływu http://www.tomshardw...im-flash-drives BTW też nie rozumiem intencji wyłączanie czegoś co i tak jest nie aktywne bo działa tylko przy dyskach SSD i ma za zadanie zwiększyć wydajność zapisu Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Bo domyślnie w Windows 7 jest to włączone. Może nieaktywne, ale włączone niepotrzebnie. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Puniś to nie jest kwestia włączenia/wyłączenia. To jest kwestia obsługi danej opcji.Włączenie/wyłączenie tego nic ci nie da..a nóż kupisz kiedyś dysk SSD zapomnisz że to zablokowałeś i będą problemy Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Jak kupię SSD, to napewno nie jako dysk dodatkowy tylko jako podstawowy i wtedy postawię na nim system od nowa. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Idziesz na łatwiznę..system można przenieść Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi