nikodem2810 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam nie wiem czy dodałem temat na dobrym miejscu ale jak coś źle będzie prosze o przeniesienie na dobry dział. Wracająć do problemu dziś rano postanowiłem zrobić czyszczenie Combofixem gdy to zrobiłem usunąłem Combofixa oraz jego pliki na dysku "C" o nazwie Qoobox wyskakiwał mi jakiś błąd że jest używany dlatego zignorowałem to i usunąłem przy pomocy "Unlockera" i tu się problem pojawia bo z kosza nie moge usunąć pliku od ComboFixa pisze takie coś "Nie można usunąć folderu Dc122. Odmowa dostępu" ściągnąłem CCleaner ale nie pomogło skanowałem komputer Avaste też zero poparawy nie wiem jak tu usunąć dodam że nie mam żadnych plików ukrytych z góry dziękuje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Owszem, temat przeniosę. Skutki nieprawidłowego usuwania ComboFix, a pliki w Koszu mają po prostu uprawnienia, które zapobiegają kasacji. Tu nie poradzi CCleaner ani żaden inny program, który nie umie zresetować uprawnień. Nie napisałeś z jakim systemem mamy do czynienia. Podaj to dostosuję komendę. . Odnośnik do komentarza
nikodem2810 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 xP Home Edition Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 1. Włącz pokazywanie ukrytych plików w Mój komputer > Narzędzia > Opcje folderów > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Następnie wejdź na dysk C do ukrytego katalogu RECYCLER (to jest prawdziwy folder docelowy Kosza) i popatrz jaką nazwę ma podfolder zaczynający się od S-1-..... 2. Start > Uruchom > cmd i wpisz komendę: cacls C:\RECYCLER\S-1-....\Dc122 /E /G Wszyscy:F Oczywiście pod "S-1-...." podstawiasz dokładną nazwę katalogu pobraną w punkcie 1. 3. Po wykonaniu wszystkiego opróżniasz Kosz. . Odnośnik do komentarza
nikodem2810 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 po zrobieniu wszystkiego ukryć spowrotem ukryte pliki ? a i czy użyć jeszcze raz ComboFixa tak jak na poradniku ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 po zrobieniu wszystkiego ukryć spowrotem ukryte pliki ? Według uznania. a i czy użyć jeszcze raz ComboFixa tak jak na poradniku ? Pobrać ComboFix na Pulpit i w Start > Uruchom > wkleić dokładnie tę komendę deinstalacji: "C:\Documents and settings\Twoje konto\Pulpit\ComboFix.exe" /uninstall Pod "Twoje konto" wklejasz oczywiście nazwę swojego folderu konta na dysku. Zwróć uwagę gdzie są spacje oraz że ścieżka dostępu jest ujęta przez cudzysłów. . Odnośnik do komentarza
nikodem2810 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Ok wszystko zrozumiałem, dziękuje za pomoc a i czy CCleaner naprawia wszystkie pliki i jest bezpiecznym ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Ale czy wykonałeś zadanie? Na temat CCleaner, to nie wiem co masz na myśli na temat "naprawia wszystkie pliki", a bezpieczeństwo użytkowe wypływa z tego co się w CCleaner przetwarza. Np. czyszczenie rejestru = tu już nie ma gwarancji. . Odnośnik do komentarza
nikodem2810 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Gdy chce usunąć Combofixa to wpisuje tak jak mi podałaś ale gdy klikam Ok to zaczyna się jeszcze raz uruchamiać... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 On się uruchomi oczywiście na początku tak jak normalnie, tylko po chwili pojawi się dialog wskazujący na deinstalację. Oczywiście zakładam, że nie popełniłeś pomyłki i komenda na pewno wygląda tak: "C:\Documents and settings\Twoje konto\Pulpit\ComboFix.exe"/uninstall . Odnośnik do komentarza
nikodem2810 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Wszystko działa naprawde bardzo dziękuje za pomoc dużo ci zawdzięczam , temat uważam za zamknięty niech inni korzystają jeszcze raz dziękuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi