Szib Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam Mam zainstalowany Returnil System Safe Free ( zależy mi na wirtualizacji systemu ), ale z tego co wyczytałem jego antywirus nie jest za dobry. Dlatego czy jest możliwe zainstalowanie dodatkowego antywirusa np. Ashampoo Anti-Malware ( najlepszy wg testu na http://www.dobreprog...ul,28720,3.html). z wyłączeniem tego z Returnila. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Antywirus w Returnilu ma zadanie drugorzędne jest na silniku F-Prota ma chmurkę i wykrywanie heurystyczne.Jak już koniecznie się uparłeś to spróbuj doinstalować inne AV,ale nie wiem czy da radę np.takiego Avasta się nie da nawet po wyłączeniu tego z Returnila. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Można próbować instalować Returnila po innym AV, ale nie "trenowałem" takiego rozwiązania Natomiast warto zwrócić uwagę, że wyłączenie modułu AV spowoduje automatyczne wyłaczenie pełniącego rolę HIPS modułu "anti-execute"...oba są sprzężone ze sobą. Inna sprawa czy jest sens instalować inny AV...wbudowany moduł w RSS nie jest może najwyższych lotów, ale jego działanie w połączeniu z anty-exe powinien wystarczyć, ponieważ RSS to głównie wirtualizer systemu i na tym należałoby bazować. Do tego zapora z HIPS i zestaw jak znalazł Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi