Skocz do zawartości

Odwirusowanie zewnętrznego dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieć to z poziomu środowiska zewnętrznego, czyli wbudowanego w Windows 7 WinRE. F8 przy starcie komputera > Napraw komputer > Wiersz polecenia > wpisz polecenie notepad i z menu Plik wybierz Otwórz, by sprawdzić czy dysk zewnętrzny jest widoczny i pod jaką literą: KLIK. Następnie w linii komend radykalne:

rd /s /q "X:\System Volume Information"

Gdzie X to litera dysku zewnętrznego.

.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

GRUB = instalacja Linuksoida musiała mieć miejsce. Jedno z dwóch: instalacja obcego ciała namieszała i "popsuła" boot manager Windows 7 albo jest to system dostosowany i nie ma standardowej opcji naprawczej. Czy na pewno nie masz tam wyboru boot managera Windows 7?

Czy masz płytę instalacyjną Windows 7? Płyta instalacyjna także udostępnia środowisko WinRE. A jeśli płyty brak, to pobierz mini płytę z WinRE: KLIK.

.

Operacja za pomocą płyty wykonana. System Volume Information wykasowane. Niestety wczoraj miałem problemy z internetem i dopiero teraz mogę odpisać :(

Dysk wedle ESET'a wygląda już ok.

Proszę jeszcze o sprawdzenie logów z mojego komputera.

log z otl (brak extras) oraz gmer w załącznikach.

security check:

Results of screen317's Security Check version 0.99.30

Windows 7 Service Pack 1 x86 (UAC is disabled!)

Internet Explorer 8 Out of date!

``````````````````````````````

Antivirus/Firewall Check:

ESET NOD32 Antivirus

WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.

```````````````````````````````

Anti-malware/Other Utilities Check:

Java 6 Update 29

Java version out of date!

Adobe Flash Player 11.1.102.55

Adobe Reader 9 Adobe Reader out of date!

Mozilla Firefox (9.0.1)

````````````````````````````````

Process Check:

objlist.exe by Laurent

``````````End of Log````````````

OTL.TxtPobieranie informacji ...

gmer.txtPobieranie informacji ...

Dysk zabezpieczyłem. Co do logów to po prostu chciałem się upewnić. Zawsze mogłem zrobić coś nie tak, albo coś ściągnąć.

Dziękuję za pomoc i instrukcje.

Acha. zapytam jeszcze odnośnie instalowania Panda USB Vaccine. Rozumiem, że wybór zgodności na Vistę jest związany z tym, że taki właśnie system ma moja siostra. Czy w związku z tym warto przeinstalować go w domyślnych ustawieniach, bądź w zgodności z windows7 na mój użytek?

Cytat
Acha. zapytam jeszcze odnośnie instalowania Panda USB Vaccine. Rozumiem, że wybór zgodności na Vistę jest związany z tym, że taki właśnie system ma moja siostra. Czy w związku z tym warto przeinstalować go w domyślnych ustawieniach, bądź w zgodności z windows7 na mój użytek?

To nie ma nic wspólnego z systemem Twojej siostry, tu chodziło o Twój system. Panda USB Vaccine to jest program już nieco "stary" (bez oficjalnej kompatybilności z Windows 7) i obniżanie zgodności jest po to, by się zainstalował na Windows 7 bez błędu, a wykluczenie pewnych opcji w instalatorze z kolei po to, by nie wprowadzać w system opcji zbędnych. Na XP i Vista to można Pandę instalować bez żadnych dostosowań zgodności i z całym majdanem. Tu użycie programu było tylko pod kątem zabezpieczenia dysku zewnętrznego.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...