Skocz do zawartości
11 kwietnia 2017 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Vista ×

Zawieszanie podczas przenoszenia danych z urządzeń USB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Mam kłopot z kopiowaniem danych z urządzeń zewnętrznych np. pendrive, czy twardych dysków. Kiedy rozpocznie się kopiowanie to nic nie mogę ruszyć w komputerze, jak tylko próbuję okno kopiowania zrzucić do paska zaraz się zawiesza i jest BRAK ODPOWIEDZI co ciekawe kopiowanie dalej trwa gdzieś tam w tle, bo zostawiłem komputer z tym zawieszonym oknem na kilka min i kopiowanie zakończyło się pomyślnie,troszke to zagmatwane szukałem w necie podobnych problemów i znalazłem coś takiego

http://forum.pcforma...e-sie-kopiuje-t jest to identyczny problem

ale brak odpowiedzi:( . Bardzo proszę o pomoc jest to dość męczące,ciekawe jest to że problem występował już od pczątku tzn od momentu zakupu komputera i położenia systemu ok 2-max 3 lata temu lecz zbagatelizowałem tą sprawę teraz kupiłem zewnętrzny dysk twardy 2TB i troszke więcej kopiuje więc i sam problem się przypomniał. Zabrałem więc mój

pendrive jeden 4GB drugi 8GB oraz dysk twardy do pracy gdzie jest jeden komputerek z Vistą ale 32bit podłączyłem i co ciekawe problem wystąpił identyczny hmmm więc analogicznie obok komputer z Windowsem 7 64bit i tutaj wszystko działa zrzucam te okna kopiowania do paska otwieram przeglądarkę no robiłem sporo żeby się zawiesiło i nic ..

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Dwie rzeczy z moich własnych doświadczeń, nie wiem, jak to będzie się miało do Twoich problemów:

- włączony Comodo Internet Security bardzo spowalnia działanie na plikach, w tym kopiowanie, tworzenie duuuużych plików tekstowych (po kilkaset MB), otwieranie filmów w HD (ale o dziwo czepiał się tylko pary x264/mkv i to takich po kilka GB),

- mało wydajny dysk. Mam tak czasem na lapku, że przy dużym wykorzystaniu dysku, wszystko inne spowalnia.

Wiem, że to nie jest rozwiązanie, ale spróbuj przenosić dane przy użyciu xcopy z Wiersza poleceń.

A, i najważniejsze. Skanowanie pendrive'ów pod kątem uszkodzeń. Szczerze powiedziawszy, to nie wiem, jak MHDD widzi dyski zewnętrzne, ale nie zaszkodzi sprawdzić.

W dniu 29.01.2012 o 11:11, piotreek napisał(a):

Dobra zapytamy :) czy w trybie awaryjnym jest tak samo?? Próbowałeś odinstalować testowo Kasperskiego?

Bez KIS problem występuje nadal w trybie awaryjnym jeszcze nie próbowałem aby go uruchomić F8 podczas uruchamiania ? ale własnie przetestowałem Total Commandera i kopiowanie przebiega bez problemów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...