Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie robię sobie jaj. To nie jest żadna prowokacja. Po prostu nie wiem nie znam sie, nigdy tego nie robiłem. Nie potrafie w żaden sposób uruchomić tej płyty (co w tytule). Nie wiem jak podłaczyć przewody od zasilacza. Nic nie działa tylko dioda na płycie się pali. Jak nie pomożecie - idę jutro do pierwszego lepszego punktu gdzie to uruchomią. Oj będzie się działo. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zaraz zaraz podaj cos tam nawtykal . Jaki CPU, RAM i reszta zabytkow. Zaraz ogarniemy temat, ale zasilacz do plyty w ten desen. Co to za zasilacz? Co to za obudowa? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jaki CPU, RAM i reszta zabytkow. Bez takich tekstów proszę. To bardzo fajna płyta jest. Zasilacz Tracer. Tak wiem, bez sensu ale sprawny na 100%. Chodził jeszcze wczoraj na innej płycie. Procek Intel E1200 Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ojoj Belfegorku otwierasz na lapku manual w pdf'ie do płyty i działasz. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ojoj Belfegorku otwierasz na lapku manual w pdf'ie do płyty i działasz. Nie ze mną takie numery. Mam instrukcję mam też PDFa i nic nie rusza. Żaden wiatrak sie nie kręci, tylko dioda świeci. Zresztą ja z tych instrukcji i tak niewiele rozumiem. Jak przestawiałem kuchenke elektryczną i musiałem wypiąć płyte grzewczą to zrobiłem fotke i rysunek gdzie i jakie kabelki były wpięte. Przestawiłem podpiąłem i hula do dzisiaj. A z kompem nic nie wiem. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Czy to stara płyta? Jeżeli tak to w jakim stanie jest bateria od BIOS? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Czy to stara płyta? Jeżeli tak to w jakim stanie jest bateria od BIOS? Płyta używana, ale działał na niej komp. Podmienilem baterie. Nie wiem jak podłczyć tą małą wtyczke od zasilacza. mam dwie małe wtyczki 4 pin. Poza tym jest masa przewodów od obudowy do USB głośników takie malutkie czarne wtyczki, jest jakiś powerLED , Reset SW gdzie to wszystko podłaczyć? Kurcze nic się nie dzieje - tylko dioda na płycie się pali. Zaden wiatrak nie chodzi. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie wiem jak podłczyć tą małą wtyczke od zasilacza. mam dwie małe wtyczki 4 pin. Podłączasz tylko jedną (obojętnie którą). Druga służy do innych płyt dla innych procesorów. Poza tym jest masa przewodów od obudowy do USB głośników takie malutkie czarne wtyczki, jest jakiś powerLED , Reset SW gdzie to wszystko podłaczyć? Akurat te wytłuszczone musisz również podłączyć z panelem obudowy bo bez tego nic nie ruszy. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Akurat te wytłuszczone musisz również podłączyć z panelem obudowy bo bez tego nic nie ruszy. Mam 4 przewody od panelu obudowy. Ale nie wiem gdzie i co wpiąć w płyte. Przynajmniej wiem dlaczego nic nie odpala. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) A pdf od płyty i opis złącz - musi to być opisane. Strona 1-25 manuala eng masz opis. Na wtyczkach jest też opis gdzie to idzie. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dobra Wiesiu nie będę kombinował. Dam komus zarobic i niech ustawi wszystko. Strona 1-25 manuala eng masz opis. Na wtyczkach jest też opis gdzie to idzie. Tak dla Ciebie to proste. Przykładowo - co mam wpiąć i dokładnie gdzie? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ale to jest naprawdę proste. Masz tam w lewym dolnym rogu złącze. Masz opis w manualu. Wpinasz te wtyki zgodnie z opisem napisami na zewnątrz. Tam nie ma żadnych cudów. Zmobilizuj się bo wstyd mi za Ciebie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zmobilizuj się bo wstyd mi za Ciebie. A mnie nie jest wstyd, bo ja sie na prądach elektrycznych nie znam. W drewnie robie. Moge se wystrugać taka płytę z dębiny, olszyny, z czego tylko chce Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Wiem o Twoich różnych takich. I nie pisz, że tylko w drewnie prawniku. Czy to co w poprawionym moim poście nie jest jasne? Do postu #11 - tam wpinasz wtyk od wentylatora procka. Nie da się zrobić źle bo ma stosowne wybrzuszenia. Zobacz ile wtyk ma kabelków (jak 4 to OK - jak 3 to musisz robić zmiany w BIOS). Edytowane 28 Stycznia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Wiem o Twoich różnych takich. To nie są moje różne takie...tylko moja praca. Z tego żyję. W tym gniazdku co podałeś mam wpięty jakiś malutki głosniczek. Tam są dwa rzedy pinów. I ten głosniczek jest wpiety w pierwszy rząd pinow od góry I nie pisz, że tylko w drewnie prawniku. Prawo mnie męczy. Wybitnie męczy. Dawno temu porzuciłem. A DREWNO KOCHAM, I NIGDY KOCHAĆ NIE PRZESTANĘ A komputera nigdy nie składałem i pewnie nie złoze bo dla mnie to wszystko jest obce. a tu masz próbkę możliwości Belfegora, bo mnie trochę wkurzyłeś......ale tylko trochę Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ekhm Belfegorze: http://www.youtube.com/watch?v=KH4EzUfxaog&feature=relmfu na stronie youtube jest wiele poradników jak to złożyć, przecież nie będę cię uświadamiał co należy wpisać w wyszukiwarce aby ten czy inny filmik oglądnąć. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dzięki za filmik. Proszę o zamkniecie tematu. 50 zł z kumplem który ma o tym pojęcie. Dobra strona jest taka że pijemy we dwóch. Komputer działą. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi