raxonix Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam, mam taki problem. Ostatnio moja siostra pożyczyła pendriva i wsadziła go do kompa. Wyskoczył komunikat z avasta, że znaleziono wirusa. Kazałem jej wyjądź pendriva lecz było już za późno. W odstępach po 11 sekund coś mi stuka w dysku. Próbowałem otworzyć przez "mój komputer" dysk C, D, E, F, i wyskakiwał błąd z obcobed.exe domyśliłem się że mam jakiegoś trojana, więc przeskanowałem komputer programem SuperAntiSpyware coś tam znalazł usunełem te wirusy i nic wraz ten sam problem. Więc przeskanowałem komputer lepszym programem "TrojanHunter" znalazł dużo trojanów i je usunął w tym obcobed.exe, ale dysk nadal stuka a jak chcę otworzyć któryś z dysków do wyskakuje "otwieranie za pomocą" i wyskakuje lista programów bez mozliwości zaznaczenia opcji "zawsze uzuwaj tego programu do otwierania..." Wie ktoś jak to naprawić? System: Microsoft Windows XP Home Edition Wersja 2002 Dodatek Service Pack 2 Wersja systemu 32 bitowa Odnośnik do komentarza
Nights Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dostosuj się do zasad działu (z naciskiem na punkt 3). Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) raxonix proszę przeczytać zasady działu, skąd tu jakiś log z niepełnosprawnego HijackThis! Tym narzędziem nikt tu się nie posługuje, bo jest słabe i przestarzałe. Obowiązkowe logi to OTL + GMER. A skoro dodatkowo występuje tu problem z infekcją z pendrive, to dorzuć też trzeci log z USBFix z opcji Listing. . Edytowane 29 Lutego 2012 przez picasso 29.02.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi