Skocz do zawartości

Obawa przed keylogerem

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam obawy ze dzis wpadl mi do systemu keyloger oto scan z OTL

oto plik z którego obawaim sie keylogera:

http://wrzucacz.pl/f...lizatorka88.rar

+ skan z virustool

https://www.virustotal.com/file/f68a...is/1327698718/

prosił bym bardzo o pomoc czy załpałem keylogera

ps system jest pod ochrona kaspersky internet security baza atulana oczywiscie ...

własnie zainstalowałem Malwarebytes i skan tez nic nie wykrywa mam nadzije ze nic nie ma bo korzystam czesto roznych serwisów płatniczych... mam nadzije ze ktos mi z was pomoze

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W raportach nie notuję żadnych podejrzanych rzeczy / śladów infekcji. Zastrzeżenie: logi z OTL to ledwie określony wycinek, nie są specjalizowane pod keyloggery czy rootkity, nie pomogą w detekcji keyloggera wstawionego do gry jako takiej (na zasadzie podmiany plików). Rozumiem, że Kaspersky milczy jak głaz.

oto plik z którego obawaim sie keylogera (...) + skan z virustool

Nie wiem co sądzić o tej paczce, choć skłonna jestem suponować (tylko! żadnych gwarancji tu nie daję), że skanowanie nie jest wymierne. Być może fałszywy alarm na kompresji (wyniki są opisane: "ASPack", "...Packed.MultiPacked") i funkcjach. Po rozebraniu RAR ten trójplikowy hack do Cabal zwraca wyniki na:

- cabalmain.exe: wyniki jak z Twojego obrazka i może dlatego, że EXE jest kompresowane (F-Prot packer identifier = Yoda, PEiD packer identifier: y0da's Crypter v1.x / Modified)

- wanda.exe: F-Prot = W32/Downloader.J.gen!Eldorado, K7AntiVirus = Trojan-Downloader

Trzeci klient to tylko BAT, który woła wandę.

PS. Nawiasem mówiąc w Dzienniku zdarzeń są błędy braku zgodności sterownika gry:

Error - 2012-01-26 22:00:14 | Computer Name = Wojtek-Komputer | Source = Application Popup | ID = 1060

Description = Ładowanie sterownika \??\C:\Program Files (x86)\Games-Masters.com\CABAL

Online (Euro zostało zablokowane z powodu niezgodności z tym systemem. Skontaktuj

się z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania zgodnej wersji sterownika.

Error - 2012-01-26 22:00:17 | Computer Name = Wojtek-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7000

Description = Nie można uruchomić usługi NPPTNT2 z powodu następującego błędu: %%2

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...