Anonim6 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Chcialbym prosic o sprawdzenie tej sytuacji. Wydaje mi sie, ze problem zaczal sie pod koniec zeszlego roku. Instalowalem wtedy kilka programow do zabawy z filmami i moze przez przypadek wskoczyly jakies smieci. Wszystkie programy usunalem, a jednak widze resztki sterow od Pinacle. Problem jak w tytule. Czasem startuje automatycznie czasem nie. Tak przynajmniej mi sie wydaje. Wyglada to tak http://imageshack.us...pantywirus.jpg/ po czym trzeba uruchomic skanowanie i wszystko jest na zielono. (nie ma znaczenia czy wczesniej bylo juz skanowanie w tym dniu) Aktualizacje pobiera bez problemu. Sprawdzalem system MBAM - zero problemow. Nie widze innych niedomagan systemu, ale taka sytuacja wczesniej nie miala miejsca. OTL.Txt Extras.Txt @edit MSE byl przeinstalowany po zauwazeniu problemu Odnośnik do komentarza
nescafe Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 U mnie jest podobnie czesto bez powodu przypomina o skanowaniu to pewno jakis bug w programie. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Okazuje sie, ze najciemniej pod latarnia. Nie jakis tylko znany http://www.fixitpc.p...-centrum-akcji/ Pytanie - czy pozostawic bez proby naprawy czy dzialac wg. poradnika czyli odinstalowac MSE czyscic podane obszary i zainstalowac ponownie. Moze picasso cos podpowie. Pamietam, ze probowalem zainstalowac cos innego czyli wywalilem MSE, ale w miedzyczasie zmienilem zdanie i zainstalowalem ponownie. Sprawdzenie logow jak najbardziej oczekiwane. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Temat przesuwam do działu Oprogramowania zabezpieczającego. W raportach nie widać troski. Czasem startuje automatycznie czasem nie. Tak przynajmniej mi sie wydaje. Wyglada to tak http://imageshack.us/photo/my-images/850/stopantywirus.jpg/ po czym trzeba uruchomic skanowanie i wszystko jest na zielono. (nie ma znaczenia czy wczesniej bylo juz skanowanie w tym dniu) Pomarańczowy status "skanowanie nie było uruchamiane od pewnego czasu", mimo przeprowadzenia go w tym samym dniu, wygląda mi na okresowo usuwane logi MSSE (co powoduje, że traci pamięć na temat wykonanego uprzednio skanu). Moje oko wychwytuje w logu OTL pobyt CCleaner. Delikwent posiada opcję czyszczenia raportów MSSE (Applications > Windows > MS Antimalware): Details of files to be deleted (Note: No files have been deleted yet)------------------------------------------------------------------------------------------Utilities - Windows Defender 362 KB 29 filesWindows - MS AntiMalware 8 KB 2 files------------------------------------------------------------------------------------------C:\ProgramData\Microsoft\Microsoft antimalware\support\MpCacheStats.log 1 KBC:\ProgramData\Microsoft\Microsoft antimalware\scans\history\results\Quick\{A024E1B4-5B1D-4ACA-9314-FFAAE2510BAC} 7 KB Microsoft nawet artykuł zmontował pod tym kątem: KB2635869. Twój ulubiony "kolorowy miś", zmieniający kolory statusu skanowania a nie tylko swoje, to zapewne właśnie CCleaner. Okazuje sie, ze najciemniej pod latarnia. Nie jakis tylko znany https://www.fixitpc.pl/topic/1431-niezgodne-dane-w-centrum-zabezpieczen-centrum-akcji/ (...) Pytanie - czy pozostawic bez proby naprawy czy dzialac wg. poradnika Opowieści Monitora niezawodności i wydajności, jakoby żaden antywirus nie był zainstalowany, to opowieści z Koziej Wólki, jak wyjaśnione w moim artykule. Monitorek bada niewłaściwy obszar nazwy SecurityCenter, podczas gdy MSSE jest zarejestrowany w SecurityCenter2. Żadna interwencja nie jest wymagana. I nie ma to związku z powyższym. . Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Wyjasnione doskonale. CCleaner przeptaszkowany. Opcja pomaranczowa nie wystepuje. Dziwne natomiast jest to, ze CC uzywam od dawna z duetem z MSE i wczesniej przez prawie rok nie bylo takich objawow jak po przeinstalowaniu antywirusa miesiac temu. Tak czy siak pomoc jest skuteczna jak zwykle . Opowieści Monitora niezawodności i wydajności, jakoby żaden antywirus nie był zainstalowany, to opowieści z Koziej Wólki to wlasnie blednie skojarzylem z problemem glownym. Wystepuje dalej tak jak napisalas i zostaje olane. Dzieki serdeczne. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi