Arcziwwy Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam serdecznie. Ostatnio zainstalowałem jedną aplikację REACTOR dotyczącą gry FPS online. Jestem zielony jeśli chodzi o sprawy antywirusowe, trojanowe czy inne dlatego zwracam się o pomoc do was, fachowców Dziwne procesy wykryłem w menadżerze urządzeń znalazłem o tym temat i usunąłem te pliki z dysku C tam gdzie mam zainstalowany Win 7 (było ich troche wiecej.. ale wszystkich nazw teraz nie wymienię bo nie pamiętam). I nie było żadnych problemow dopóki nie zacząłem włączać proigramu REACTOR, który mi teraz szwankuje własnie od kiedy miałem te pliki. dzis postanowiłem je poszukac w APPdata tam gdzie polecano je usunąć przez Shift + del. ale usunąłem je w normalny sposob.. Prosiłbym o pomoc. 5FAC4.exe lvvm.exe regs.exe B4E.exe csrss.exe Sprawdzcie logi. użyłem OTL, gdyż chyba jest to dobry program jak zauważyłem i czesto uzywany tutaj na forum Pozdrawiam. P.S. Dałem dwa pliki ponieważ jeden jest ze "skanuj" a drugi z "szybkiego skanowania" Arczi_wwy @Down Już robię wszystko o czym mi napisałaś picasso. Adminowi moge wystawić tylko ocenę 6/6 za szybką i pouczającą odpowiedź. Tym razem przeczytałem wszystko na ten temat. Nie potrafię jedynie usunąć z rejestru tego pliku "sptd" no ale próbowałem juz. Najwidoczniej jestem początkującym użytkownikiem, ktory nie powinien się dotykać do tego. Zaraz wstawię post z logami nowymi z GMER oraz OTL po wklejeniu do niego tego skryptu, który podałaś . OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Te logi z OTL niczym się nie różnią, usuwam nadwyżkę. Ale jest to OTL niekompletny, brakuje drugiego loga Extras (opcja "Rejestr - skan dodatkowy" nie została ustawiona na "Użyj filtrowania"). Proszę wrócić do konfiguracji programu w przyklejonym temacie: KLIK. Również nie został dostarczony obowiązkowy log z GMER. Przed uruchomieniem jest niezbędne pozbyć się sterownika SPTD i Alcohola. użyłem OTL, gdyż chyba jest to dobry program jak zauważyłem i czesto uzywany tutaj na forum Wnioski: nie przeczytałeś zasad działu. Ten log jest obowiązkowy, dlatego jest "często używany". Ostatnio zainstalowałem jedną aplikację REACTOR dotyczącą gry FPS online. Z jakiego źródła? Jeśli pokrętnie = pozbyć się tego z systemu ekstracugiem. Dziwne procesy wykryłem w menadżerze urządzeń znalazłem o tym temat i usunąłem te pliki z dysku C tam gdzie mam zainstalowany Win 7 (było ich troche wiecej.. ale wszystkich nazw teraz nie wymienię bo nie pamiętam). I nie było żadnych problemow dopóki nie zacząłem włączać proigramu REACTOR, który mi teraz szwankuje własnie od kiedy miałem te pliki. dzis postanowiłem je poszukac w APPdata tam gdzie polecano je usunąć przez Shift + del. ale usunąłem je w normalny sposob.. Infekcja nadal obecna w systemie. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyEnable" = 1 IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyServer" = http=127.0.0.1:53111 O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found. O7 - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run: TeamSpeak 3 Client = C:\Users\dom\AppData\Roaming\csrss.exe () O7 - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run: Clients = C:\Users\dom\AppData\Roaming\814683.exe (ÐšÐ¾Ñ€Ð¿Ð¾Ñ€Ð°Ñ†Ð¸Ñ ÐœÐ°Ð¹ÐºÑ€Ð¾Ñофт) :Files C:\Users\dom\AppData\Roaming\*.* :Commands [emptytemp] Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i automatycznie otworzy się log z wynikami. 2. Tworzysz nowy log z OTL opcją Skanuj (przypominam o Extras) oraz dorzucasz log z wynikami usuwania pozyskany w punkcie 1. . Odnośnik do komentarza
Arcziwwy Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam. Ponownie wrzucam wszystkie obowiązkowe logi po "wykonaniu skryptu" Nie mogę wrzucić tylko pliku z wynikami usunięcia tych plików, ale jak wyczytałem to chyba zostały usunięte. Przepraszam, jeśli źle robie tutaj to wklejając, ale nie mogę wysłać tego w pliku, ponieważ wyskakuje mi błąd przy wysyłaniu go: "Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików" Oto log z wyniku: All processes killed ========== OTL ========== HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\\ProxyEnable|dword:0 /E : value set successfully! HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\\ProxyServer| /E : value set successfully! Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\\{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} deleted successfully. Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}\ not found. Registry value HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run\\TeamSpeak 3 Client deleted successfully. C:\Users\dom\AppData\Roaming\csrss.exe moved successfully. Registry value HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run\\Clients deleted successfully. C:\Users\dom\AppData\Roaming\814683.exe moved successfully. ========== FILES ========== C:\Users\dom\AppData\Roaming\PnkBstrK.sys moved successfully. ========== COMMANDS ========== [EMPTYTEMP] User: All Users User: Default ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes User: Default User ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes User: dom ->Temp folder emptied: 49568327 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 70980 bytes ->Java cache emptied: 0 bytes ->FireFox cache emptied: 0 bytes ->Opera cache emptied: 22234120 bytes ->Flash cache emptied: 2624 bytes User: Public User: UpdatusUser ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes %systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32 .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes Windows Temp folder emptied: 4 bytes RecycleBin emptied: 110252 bytes Total Files Cleaned = 69,00 mb OTL by OldTimer - Version 3.2.31.0 log created on 01272012_202207 Files\Folders moved on Reboot... Registry entries deleted on Reboot... Jeżeli chodzi o ten plik REACTOR to jest oficjalny starter tej gry i z oficjalnej strony został on ściągnięty. Extras.Txt OTL.Txt GMER LOG.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Przepraszam, jeśli źle robie tutaj to wklejając, ale nie mogę wysłać tego w pliku, ponieważ wyskakuje mi błąd przy wysyłaniu go: "Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików" W zasadach działu i Pomocy forum jest napisane jakie formaty akceptują załączniki, tylko TXT. Próbujesz wstawiać LOG. Wystarczyło zmienić nazwę pliku. Wszystko co zaplanowane zostało usunięte, nie widzę nic podejrzanego w aktualnych raportach. Czy nadal są jakieś problemy? Do wykonania kolejna partia zadań: 1. W OTL uruchom opcję Sprzątanie, co zlikwiduje z dysku kwarantannę programu oraz OTL jako taki. Wymagany restart. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. 3. Wykonaj skasowanie systemu za pomocą Kaspersky Virus Removal Tool. Przedstaw wykryte zagrożenia, o ile takowe zostaną namierzone. . Odnośnik do komentarza
Arcziwwy Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam Jeżeli chodzi o zmianę nazwy to nawet po zmianie tej nazwy nie mogłem tego wrzucić (no nie wiem dziwny błąd ale to mało mam nadzieje istotne nie chciałem broń boże zaśmiecać forum ) Jeśli chodzi o problemy żadnych już nie mam i dlatego dziękuje Ci bardzo za pomoc w usunięciu wirusa Bardzo dziękuje i mam nadzieje ze do następnego o ile będą jakieś problemy zgłoszę się tutaj napewno Zrobiłem wszystko pięknie ładnie nic mi nie wykryło Pozdrawiam Arczi_wwy Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jako ukończenie tematu aktualizacja oprogramowania. Na Twojej liście zainstalowanych widzę m.in: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216025FF}" = Java 6 Update 25"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A92000000001}" = Adobe Reader 9.2 - Polish"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin"Adobe Shockwave Player" = Adobe Shockwave Player 11.6"Agnitum Outpost Firewall Pro_is1" = Outpost Firewall Pro 2009"Mozilla Firefox 7.0.1 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 7.0.1 (x86 pl)"Nowe Gadu-Gadu" = Nowe Gadu-Gadu"Opera 11.00.1156" = Opera 11.00"Opera 11.61.1250" = Opera 11.61 Szczegóły aktualizacyjne: INSTRUKCJE. Dodatkowo, może zainteresują Cię zamienniki dla cieżkiego Gadu: Darmowe komunikatory. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi