Hajasz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam ! Mam prośbę o pomoc w ustawieniu utorrent do łącza 25 Mbit z UPC. Konkretnie chodzi mi tylko o to jak ustawić parametry wysyłania i pobierania aby w trakcie pobierania przez utorrent można było przeglądać strony www. W chwili obecnej mam ustawione z automatu przez wbudowanego kreatora ustawień w utorrent i jak coś ściągam to nie otwierają się żadne strony www. Za wszelkie porady dzięki. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Pokaż screen z ustawień uTorrenta. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A konkretnie to, którą zakładkę ? Ustawienia łącza ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dziwne, zupełnie zapomniałem o tym temacie.... Wybacz zwłokę. Globalny limit pobierania ustaw na 20000. Nie wiem, jaki masz upload, więc wejdź na speedtest.pl, zrób pomiar na odciążonym (nic pracującego w tle) łączu i wrzuć screena, to ustawimy optymalnie. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Takie pokazało wyniki http://www.speedtest.pl/test/35890351 Generalnie mam łącze z UPC 25Mb na 2Mb Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 To nie jest 25 Mbps, tylko 13... Nie korzystam z usług UPC, ale czy oni gwarantują przepustowość? Przy tym, co pokazałeś, to ustaw globalny limit pobierania na 11000, a wysyłania na 1000. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Hmm trudno powiedzieć bo generalnie rano i późno wieczorem jest te 25 Mb ale w "szczycie" to tak jak pokazałem pomiędzy 13-16 Mb Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Ustaw najlepiej tak jak podałem, jeśli dobrze rozumiem, to korzystasz przeważnie z internetu w dzień, w godzinach szczytu. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Ok tak też zrobiłem. Dzięki za pomoc. Acha jeszcze pytanie o globalną maksymalną liczbę połączeń jaka ma być ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak Ci ustawił kreatorek. W sumie to właściwa wartość to kwestia doświadczeń. Jak dla mnie jest OK. Jeśli będzie Ci ciągnąć poniżej maksymalnego ustawionego limitu pobierania, to możesz zwiększyć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi