slimowski Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam, Po krótkiej awarii internetu niestety nie mam w komputerze dźwięku (sprzęt nie należy do mnie, a taką informację uzyskalem od użytkownika). Pojawia się komunikat nieprawidłowy sterownik DirectSound. Kod błedu 88780078. Płyta główna to Gigabyte GA-K8NS, próbowałem przeinstalować sterowniki do płyty jak i dźwięku niestety nic nie pomogło. Zamieszczam dodatkowo logi z OTL i bardzo proszę o pomoc. Załączam logi z OTL Z góry dziękuje za pomoc! ++ sorry za literówkę w temacie. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Po krótkiej awarii internetu niestety nie mam w komputerze dźwięku (sprzęt nie należy do mnie, a taką informację uzyskalem od użytkownika).Pojawia się komunikat nieprawidłowy sterownik DirectSound. Kod błedu 88780078. Łącząc sieć z audio to można się dopatrzyć związku usługowego, usługi sieciowe i audio są hostowane na tym samym wystąpieniu svchost.exe. Może sprawdź w pierwszej kolejności podstawę: Start > Uruchom > services.msc, jaki status ma usługa Windows Audio? Usługa powinna mieć Typ uruchomienia "Automatyczny" i Status "Uruchomiona". Dodatkowo, Panel sterowania > Dźwięk i urządzenia audio > co jest ustawione jako domyślne urządzenie? sorry za literówkę w temacie Mogłeś sam poprawić. Edytor otworzony w trybie pełnym i pole tytułu do edycji.... . Odnośnik do komentarza
slimowski Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 W services.msc jest dokładnie tak jak napisałaś. W samym panelu sterowania wygląda to trochę dziwne, bo tak jak by dźwięk nie był wogóle za instalowany.. Jest "brak urządzeń do odtwarzania audio" Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 W samym panelu sterowania wygląda to trochę dziwne, bo tak jak by dźwięk nie był wogóle za instalowany.. Jest "brak urządzeń do odtwarzania audio" Mówisz o sterownikach: próbowałem przeinstalować sterowniki do płyty jak i dźwięku niestety nic nie pomogło. Czy próbowałeś deinstalacji karty dźwiękowej wprost w menedżerze? . Odnośnik do komentarza
slimowski Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Tak, deinstalowałem karte w menadżerze, osobno też przeistalowałem sterowniki. To oni to nic nie dało Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Sprawdź czy coś namierzy Fix-it dla XP z artykułu KB307918. Tak swoją drogą na czym polegała ta "awaria internetu"? . Odnośnik do komentarza
slimowski Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Sorry że tak późno odpowiadam ale niestety nie miałem dostępu do tego komputera. Fix-it niestety nie może zostać użyty bo nie ma service pack3 a podczas jego instalacji wystąpił błąd wewnętrzny. Co do awarii internetu, na 2-3 godziny nie było łączności, później internet zaczął działać ale dźwięk już nie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Fix-it niestety nie może zostać użyty bo nie ma service pack3 a podczas jego instalacji wystąpił błąd wewnętrzny. Artykuł MS: KB949384. Dla porównania temat z forum: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi