Shreder Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam, od pewnego czasu proces o nazwie presentationfontcache.exe obciąża mój procesor (użycie CPU zazwyczaj kształtuje się na poziomie 50%). Sprawdzałem komputer pod kątem wirusów NIS-em 2011, ale ten niczego nie znalazł. Nie mam zielonego pojęcia co jest przyczyną problemu. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 od pewnego czasu proces o nazwie presentationfontcache.exe obciąża mój procesor (użycie CPU zazwyczaj kształtuje się na poziomie 50%) Rozpocznij od przeładowania bufora czcionek tej platformy: 1. Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator > na liście wyszukaj Usługa buforowania czcionek platformy Windows Presentation Foundation, wersja 3.0.0.0 (może być także z końcówką 4.0.0.0) > zatrzymaj usługę przyciskiem. 2. Przejdź do folderu C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local. W środku jest plik FontCache3.0.0.0.dat (może występować także plik FontCache4.0.0.0.dat). Skasuj. 3. Zresetuj system. Odnośnik do komentarza
Shreder Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zastosowałem się do Twoich wskazówek i jak na razie wszystko jest ok. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi