Grisza Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam serdecznie, Od paru dni poszukuję zamienników tuszy do Epson Stylus SX425. Najbardziej drażliwą kwestią jest to czy firma produkująca zmienniki ma dobre opinie (jak ActiveJet), czy jej tusze nie powodują problemów z drukarką. Jak na razie znalazłem zamienniki danych firm: ActiveJet, BlackPoint, TF1, Dulin, Armor, JetWorld, Wox, Modecom, Uni-1, Incore, TB Print Do tej wyróżnionej firmy mam zaufanie, aczkolwiek może uda mi się znaleźć jeszcze tańszy zamiennik (bez straty na jakości). Bardzo kuszące wydają się być tusze Dulin, bo są tanie, mają dużą pojemność - ale - jest mało informacji o nich, większość z nich znalazłem na alledrogo, widziałem tylko w 2 sklepach Internetowych. Chciałbym się dowiedzieć, które z wymienionych firm są godne polecenia jako zamienniki do Epsona (wiadomo, że epsony łatwo zepsuć zamiennikiem). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Grisza zobacz u nich http://www.pryzmat.com/#. Polecam z czystym sumieniem. http://www.pryzmat.com/index.php?level=productlist&id=436 Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Mhmm, mam wątpliwości do kartridży regenerowanych. Kiedyś się przymierzałem do kupna u nich regenerowanego tuszu do HP, ale zrezygnowałem (nie wiem czemu). Jutro się przejdę do nich i zapytam o cenę, bo nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Dają gwarancję jak ci tusz uszkodzi drukarkę to zwracają kasę za naprawę. Jak z nich korzystałem byłem zadowolony. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Polecam firmę ActiveJet. Sam korzystam z tych zamienników do HP Deskjet F2280 i jest OK. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Korzystałem długo z ActiveJet, ale teraz przerzuciłem się na Wox. Powód: lepsza jakość barw. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Mhmm, dzięki Byłem dzisiaj w Pryzmacie i nie mają regenerowanych tuszy do mojego urządzenia, mają jedynie oryginały. Dawid: a czy Wox nie powoduje problemów na urządzeniach Epson (one są dość czułe na zamienniki)? Edit: zastanawiam się mocno nad Wox'em, bo mają nieco większą pojemność niż Active i są minimalnie tańsze, a skoro mówisz, że mają lepszy tuż, to kolejny atut Niestety wciąż nie mogę znaleźć rzetelnych informacji o tych tuszach, testów, czy powodują problemy (np. drukarka nie wykrywa tuszu...). Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ja polecam TB Print Jest to partner u mnie w sklepie i ludzie są bardzo zadowoleni z ich atramentów. Oczywiście poza tym ActiveJet. Atramenty TB nie odbiegają jakością i nie było przypadku, aby komuś coś się stało poprzez ich użytkowanie. Ja żadnej reklamacji nie miałem, a sprzedawane są od ponad 2 lat. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Co do Wox: Mam Epson Stylus Office B40W i nie sprawiają żadnych problemów. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi, to mi mocno rozjaśniło sprawę Myślę, że temat można zamknąć (chyba że ktoś ma coś przeciw). Odnośnik do komentarza
Gość Liban Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Wydaje mi się, ze ActiveJet to jedna z najsłynniejszych i najbardziej pewnych firm, jezeli chodzi o zamienniki do drukarek. Własnie patrze za nimi i co myslicie o zamiennikach firmy KMP, takich http://www.e-atramenty.pl/index.php?MENU=lista&CATI=9&RID=2&GID=1&OD=20 ? Bo w sumie pierwszy raz spotykam się z ta firma. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi