qwerty1991 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam mam w windows 7 usługę dziennik zdarzeń. Chciałem ją wyłączyć poniewaz nie korzystam z podgladu zdarzeń tak więc po co mi tak usługa ale zauważyłem iż w zależnosciach jest że harmonogram zadan wymaga tej usługi, tak więc mogę ją całkowicie wyłączyć czy nie Bo z tego co wiem usługa harmonogram zadań w windows 7 powinna działać. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Nie i sam sobie odpowiadasz na to pytanie, podając zależność między usługami. Harmonogram zadań to podstawa działania zbyt wielu funkcji systemowych. Wyłączenie Dziennika jest równoważne z padem wszystkich funkcji realizowanych Harmonogramem (m.in. instalacje aktualizacji / Przywracanie systemu + Kopia zapasowa / defragmentacja / walidacja oryginalności). Uruchom przystawkę taskschd.msc, by obejrzeć co padnie. Przekombinowujesz. To już trzeci post (wcześniej: pytania o Harmonogram i Klient zasady grup) mający w zamiarze utrącić funkcjonalność Windows na bazie fałszywego przeświadczenia "nie korzystam z przystawki msc = nie potrzebuję". Podawałam już stronę BlackViper. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi