werrka Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Już miałam podobny problem tylko z dyskiem wymiennym a teraz pendrive. Podłączyłam go do innego komputera i po ponownym podłączeniu zamiast folderów pokazały się tylko skróty. Proszę o pomoc. Extras.Txt OTL.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 GMER mnie nie co zastanowił. W OTL nic ciekawego. Na temat pendrive: 1. Podepnij go i zweryfikuj pod jaką literą został zmapowany. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej, podstawiając pod X literę pendrive: :Files X:\*.lnk attrib /d -s -h X:\* /C Klik w Wykonaj skrypt. 3. Przedstaw log z wynikami usuwania pozyskany w punkcie 1 oraz log z USBFix z opcji Listing. . Odnośnik do komentarza
werrka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 To jedyne co udało mi się zrobić bo potem coś mi się zawiesiło (nie wiem dlaczego) i OTL nie chciał już mi zeskanować... potem wyszło mi coś takiego UsbFix.txt 01202012_092421.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Logi z OTL pokazywane ponownie nie były mi potrzebne (usuwam), w końcu nic w nich nie wykryłam, tylko log z usuwania. Plików skrótów LNK na urządzeniu nie było, wnioskuję że wcześniej usunięte ręczne. Druga komenda zdejmowania atrybutów z folderów się nie wykonała ze względu na mój błąd = z rozpędu nie dodałam wszystkich przełączników attrib (tylko /d zamiast /s /d). Powtórz w OTL skrypt o następującej postaci: :Files attrib /d /s -s -h D:\* /C rd /s /q D:\RECYCLER /C Tylko log z wynikami przetwarzania skryptu zaprezentuj. . Odnośnik do komentarza
werrka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Nie zrozumiałam i dlatego co zrobiłam. Chyba teraz będzie dobrze. I po podłączeniu pendrive było już dobrze. Dziękuję. A mam jeszcze pytanie może nie dobrze, że podpinam je tutaj ale czy można coś zrobić żeby przyspieszyć pracę komputera. Jakieś proste metody. 01202012_132724.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zadanie wygląda na wykonane. Czy widzisz już swoje foldery na urządzeniu? Jeżeli tak, sprawa jest ukończona i aplikuje się Sprzątanie w OTL. PS. Wykonaj drobne aktualizacje w systemie tzn. m.in. Java: KLIK. A wszystkie wtyczki Adobe Flash widzialne w Dodaj / Usuń programy możesz odinstalować, gdyż posługujesz się Google Chrome z własnym wbudowanym Flashem. . Odnośnik do komentarza
werrka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Tak już wszystko jest dobrze. Dziękuje za pomoc i za wskazówki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi