Punisher2010 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Wcześniej wszystko działało OK, a od jakiegoś czasu mam problem z utworzeniem jakiegokolwiek projekt w Nero Video 11. Zawsze przy próbie stworzenia nowego projektu wyskakuje błąd przedstawiony na screenie, po czym aplikacja zostaje zamknięta Bardzo prosiłbym o pomoc (cały pakiet jest oryginalny) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Próbowaleś najprostszej opcji, tzn. reinstalacji pakietu? Skoro pakiet oryginalny, widzę tu bezpośredni kontakt z supportem Nero. No cóż, ten rodzaj błędu jest na forum Nero bez konkretnego rozwiązania: KLIK. Aczkolwiek są tam wzmianki jakoby pochodzące od supportu Nero, na temat aktualizacji sterowników karty graficznej. Just to followup on this - I received a note back from support who looked at the support cab I had sent them and suggested reinstalling my video driver. Although i hadn't been having any video problems, when I attempted to update the ATI driver, the install would fail. This has been a recurring problem with ATI drivers (unable to update or clean out the driver completely), so I got frustrated enough to do a clean Windows reinstall yesterday. Aside from having to reinstall all my applications, Video seems to be working fine for the moment. (...) Today I got an answer from TS. They told me to check for driver updates for the graphic card. Why should this be a problem now? And how could this driver crash NV just in the state of loading a project? Hope I'll get a better answer next days. . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Skoro pakiet oryginalny, widzę tu bezpośredni kontakt z supportem Nero. W nawiązaniu do tego support zaleci pobranie pliku GetSupportFiles i po wygenerowaniu logów przesłanie zwrotne. Miałem inny problem z Nero 9 i dzięki temu udzielono mi trafnej porady. Czy to czysty system czy upiększany? Bo to może być skutek. Ewentualna reinstalacja powinna być wykonana po użyciu General-CleanTool. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Robiłem reinstalację. Rozwiązałem już problem. Jako iż ponowna instalacja pakietu nie przyniosła skutku, doszedłem do wniosku iż winowajcą jest .Net Framework 4.5 Developer Preview, który jest pomieszany z wersją 4.0 (niektóre jego pliki i usługi mają numer 4.0 a nie 4.5 i to powoduje że wszystko co jest pisane pod 4.0 się z tym gryzie) i nie do końca kompatybilny z nowymi wersjami Nero. Problem rozwiazało usunięcie wersji 4.5 i instalacja stabilnej wersji 4.0 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi