Skocz do zawartości

Wredny wirus - nie mogę zainstalować żadnego AV

Rekomendowane odpowiedzi

cześć! błagam o pomoc w usunięciu bliżej nieokreślonego syfu, który objawia się tak:

1) nie mogę uruchomić żadnego skanera on-line (mks, eset)

2) nie ma opcji na zainstalowanie żadnego antywirusa (avast, micrsoft seurity essentials, combo fix, malwarebytes, system security guard, norton, kaspersky)

3) podczas przeglądania grafiki ( nie fb), bywa że zdjęcie jest w 3/4 kolorystycznie "zepsute" (zbyt jasne, ciemne, jaskrawe), gify z kolei się dzielą się w połowie i ich dolna część porusza się w lewo i prawo...

szukałam pomocy na innym forum, ktoś polecił mi to, mam nadzieję, że rozwiążecie mój problem

załączam logi z otl.scr (z otl.exe nie dało rady)otl.txtotlextras.txt

oprócz tego próbowałam jeszcze coś zdziałać Windows Worms Door Cleanerem. Może to byłoby dla Was jakąś wskazówką? Tak czy inaczej wyskoczyły mi takie komunikaty:

przy instalacji WWDC: " Value in registry can't be opened. (SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Messenger\) "

mimo wszystko "zainstalował" się, ale nie mógł zdezaktywować:

- RPC Locator (port 445), wyświetlił komunikat: " Value in registry can't be opened. (SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters) "

- NetBIOS (ports 137/ 138/ 139), komunikat: " Value in registry can't be opened. (SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\) "

rada z poprzedniego forum, by przeskanować komputer za pomocą Dr.Webcureit (ze zmienioną nazwą), też niestety na nic- po instalacji program nie otwiera się

ratunku!

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W logu z OTL nie widać żadnych oznak infekcji. Zabrakło obowiązkowego raportu z GMER. Sprawdź też czy jest możliwe uruchomienie Kaspersky TDSSKiller. Jeżeli to się uda, zrób raport, ewentualne wykryte infekcje omiń opcją Skip.

Jeżeli programy nie będą mogły się uruchomić, włącz pokazywanie rozszerzeń (Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > odznacz Ukrywaj rozszerzenia znanych typów plików) i zmień im nazwę z EXE na COM.

1) nie mogę uruchomić żadnego skanera on-line (mks, eset)

2) nie ma opcji na zainstalowanie żadnego antywirusa (avast, micrsoft seurity essentials, combo fix, malwarebytes, system security guard, norton, kaspersky)

- Skaner MKS pochowaj do grobu. Przestarzały, mało wiarygodny, wymierający (firma MKS zakończyła działanie). Niepokoi mnie też obiekt o nazwie "System security guard", bo to chyba jakieś rogue a nie żaden prawdziwy skaner, pokaż skąd to coś pobierasz.

- Natomiast pozostałe: ale na czym polega niemożność ich uruchomienia / instalacji? Jakie błędy widzisz?

oprócz tego próbowałam jeszcze coś zdziałać Windows Worms Door Cleanerem. Może to byłoby dla Was jakąś wskazówką? Tak czy inaczej wyskoczyły mi takie komunikaty

Program WWDC nie jest przeznaczony dla systemów Vista i Windows 7, czyniąc na nich szkody. Przykładowe usterki powodowane użyciem aplikacji: KLIK. Trzeba bedzie niestety odkręcić co narobiono, o ile konfiguracja się wykonała i faktycznie wszedł do rejestru klucz "Internet".

szukałam pomocy na innym forum

Pokaż gdzie, muszę wiedzieć co tam robiono i czy nie popełniono jakiegoś błędu.

.

Edytowane przez picasso
18.02.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...