peterek64 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam:) Całkiem przypadkiem napotkałem bardzo nietypowy problem. Piszę "przypadkiem", gdyż do tej pory nie zdarzało mi się zostawiać bez używania klawiatury lub myszy włączonego kompa na dłużej niż 10 minut, lecz ostatnio ten czas wydłużył się, i to znacznie. Okazało się, że po około 20 minutach (no i teraz wybaczcie mi opis, bo nie wiem jak to nazwać) ekran robi się czarny, a system przechodzi w stan jakby hibernacji lub wstrzymania. Jeżeli w tym czasie oglądam film lub słucham muzyki, to dźwięk się wyłącza, a żeby wszystko wróciło do normy wystarczy ruszyć mychą. We właściwościach ekranu wygaszacz mam ustawiony na brak, a w opcjach zasilania wszystko jest na nigdy. W ustawieniach BIOSu nie mam żadnych opcji dotyczących tego typu zdarzeń, sprawdzałem 3 razy. Poniżej przedstawiam logi, wspomnę tylko że w opcjach OTL w polu "pliki utworzone/zmodyfikowane w przeciągu.." ustawiłem na "wszystkie", gdyż nie wiem od kiedy tak się dzieje. Pozdrawiam. Autoruns: http://wklej.org/id/669176/ Ap;ikacje.txt System.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Sprawdzałeś zaawansowane opcje zasilania dla ustawionego planu? Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Sprawdziłem, w zaawansowanych nic nie ma, a hibernacja ustawiona na "wyłącz hibernację" (tzn. odptaszkowana opcja "włącz hibernację") Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Masz program Asusa EPU-4 Engine moze on miesza ci w swoich ustawieniach. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 W Dzienniku masz taki błąd Error - 2012-01-15 05:48:18 | Computer Name = DOMOWY | Source = Service Control Manager | ID = 7009 Description = Limit czasu (30000 milisekund) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą TrueVector Internet Monitor. Error - 2012-01-15 05:48:18 | Computer Name = DOMOWY | Source = Service Control Manager | ID = 7000 Description = Nie można uruchomić usługi TrueVector Internet Monitor z powodu następującego błędu: %%1053 Sprawdź czy te problemy nie są pochodną Zone Alarm Start >>> Uruchom >>> services.msc >>> na liście znajdź TrueVector Internet Monitor >>>prawy klik i STOP >>> PPM Właściwości >>> Typ startowy ustawić na Wyłączona Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 @Belfegor - nie sądzę, by ZoneAlarm miał jakikolwiek wpływ na "hibernację" systemu... Wydaje mi się, że zapis błędu w dzienniku pojawia się raczej po zdarzeniu i jest bardziej skutkiem, nie przyczyną. @MarekB - być może tak właśnie jest, lecz ten program nie ma żadnych opcji związanych z regulacją czasu hibernacji jak i hibernacją w ogóle. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 No to na probe ciach mach odinstaluj. Pomoze dobrze nie pomoze szukamy dalej. Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 @MarekB - strzał w dychę. Obyło się bez reinstalacji. Wystarczyło tylko "magicznym (ukrytym) przyciskiem" rozwinąć pole opcji, odczytać szary napis na szarym tle wskazujący pole ustawień i zmienić co trzeba. Dzięki za trop:) Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi