gracjan Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam Pojawił się dziś problem przy wchodzeniu na stronę theillest.pl której jestem administratorem, obojętne czy wejście w panel admina czy stronę główną, korzystam z Chrome. Wyskakuje informacja od Avast o URL:Mal (screen poniżej) Logi z otl w załącznikach Results of screen317's Security Check version 0.99.30 Windows 7 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 Out of date! `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: avast! Internet Security WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Java™ 6 Update 29 Java version out of date! Adobe Flash Player 10.0.45.2 Flash Player out of Date! Adobe Reader 9 Adobe Reader out of date! Mozilla Firefox 4.0.1 Firefox out of Date! ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Symantec Norton Online Backup NOBuAgent.exe AVAST Software Avast AvastSvc.exe AVAST Software Avast AvastUI.exe ``````````End of Log```````````` Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam extras.txt otl.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Oceniając logi, brak znaków infekcji w systemie (choć dziwnie wyglądają "File Associations" w Extras). Na wszelki wypadek przeskanuj system jeszcze za pomocą Kaspersky TDSSKiller. Pojawił się dziś problem przy wchodzeniu na stronę theillest.pl której jestem administratorem, obojętne czy wejście w panel admina czy stronę główną, korzystam z Chrome. Wyskakuje informacja od Avast o URL:Mal (screen poniżej) Na obrazku widać łączenie z URL rozpoczynającym się od hxxp://91.196.216.64/s.php?ref=.... (wg Whois IP rosyjskie). Taka formuła jest charakterystyczna dla łączenia ze źródłami malware, materiały: KLIK / KLIK / KLIK. Tu rzeczywiście wygląda na to, że strona została zainfekowana. Skoro administrujesz ją, sprawdź dokładnie kod i pliki JS na serwerze pod kątem modyfikacji / wklejek. . Odnośnik do komentarza
gracjan Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dzięki za pomoc!! Na stronie machnąłem backup sprzed kilku dni i wszystko już jeździ jak ta lala Pozdro Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi