dziabong Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam. Ściągnąłem sobie programik Secunia PSI, co by sprawdzić, które programy muszę zaktualizować. O dziwo stwierdziła, że mam nieaktualną Operę (nigdy nie instalowałem Opery!!!) i to w katalogu C:\preboot, które pokazuje się dopiero po wyłączeniu ukrywania chronionych plików systemu operacyjnego. Tylko po co mojemu systemowi opera? Nie widzę tam żadnego unistall, w dodaj/usuń programy, też tego nie ma. Wywalić? Nie ruszać? Próbować aktualizować? Nawiasem to oprócz folderu z operą, w preboot jeste jeszcze kilka innych, dziwnych rzeczy np. python24 - znowu: nigdy nie pisałem w pythonie (zakładam, że to jakieś środowisko do niego). Win 7x64. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ściągnąłem sobie programik Secunia PSI, co by sprawdzić, które programy muszę zaktualizować. O dziwo stwierdziła, że mam nieaktualną Operę (nigdy nie instalowałem Opery!!!) i to w katalogu C:\preboot Folder Preboot jest charakterystyczny dla laptopów Lenovo, podobno jakaś Opera tam siedzi: KLIK. Nawiasem to oprócz folderu z operą, w preboot jeste jeszcze kilka innych, dziwnych rzeczy np. python24 - znowu: nigdy nie pisałem w pythonie (zakładam, że to jakieś środowisko do niego). To zapewne biblioteki korespondujące do któregoś programu z Preboot (skompilowanego w tym środowisku), wymagane do jego uruchomienia. . Odnośnik do komentarza
dziabong Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 No tak... z lenistwa szukałem po polskich stronach. Mój błąd - przepraszam. Zakładam, że nie ruszać, nie aktualizować, niech sobie leży? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zakładam, że nie ruszać, nie aktualizować, niech sobie leży? To właśnie sugeruję. Preboot nie bierze udziału w działaniu bieżącego systemu operacyjnego. . Odnośnik do komentarza
dziabong Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ok. bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi