matiszu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam, mam problem z twardym dyskiem, gdy klikam na niego dwa razy nic sie nie uruchamia zadna z moich partycji. Poczytałem i sciąglem "Malwarebytes' Anti-Malware" i pokazało mi, że posiadam R1.exe i cvasds0.dll którego za Chiny nie mogę usunąc, przeinstalowałem system,nic nie dało ale mogłem się chociasz dostać na C. Wklejam logi, czy mógłby ktoś zobaczyć co się tam dzieje?, przy okazji sprawdzić czy nie mam innych wirusów bo strasznie mi się komputer wiesza:). Dziekuje Results of screen317's Security Check version 0.99.30 Windows XP Service Pack 2 x86 Out of date service pack!! Internet Explorer 6 Out of date! `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware Adobe Flash Player 11.1.102.55 Mozilla Firefox (9.0.1) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Malwarebytes' Anti-Malware mbamservice.exe Malwarebytes' Anti-Malware mbamgui.exe ``````````End of Log```````````` OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) przeinstalowałem system,nic nie dało ale mogłem się chociasz dostać na C Reinstalacja Windows metodą nakładkową nie usuwa z systemu obiektów dodanych wtórnie. Poza tym, infekcję wniosłeś przy udziale urządzenia USB i za każdym razem je podepniesz, będzie nawrót. 1. Wstępne usunięcie obiektów infekcji i zablokowanie wykonawstwa autorun.inf po stronie systemu (odpowiednik zabezpieczeń z Panda USB Vaccine). Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files autorun.inf /alldrives s1.exe /alldrives :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "cdoosoft"=- [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL] "CheckedValue"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] ""="@SYS:DoesNotExist" :Commands [emptytemp] Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i otrzymasz log z wynikami. 2. Wykonaj nowy log z OTL opcją Skanuj (zaznacz opcję "Pomiń pliki Microsoftu", Extras też po raz drugi już nie potrzebuję), log z USBFix z opcji Listing oraz zaległy GMER. . Edytowane 13 Lutego 2012 przez picasso 13.02.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi