LikwidatoR Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam, Raport z wynikami podsumowujący wszystkie testy z roku 2011. Produktem roku został Kaspersky . Szczegóły : http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/summary/summary2011.pdf Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 AV-C, czy inne tego typu laby testujące, to niereformowalne twory, które utrwalają dominacje zawodnych, tradycyjnych rozwiązań antywirusowych, opartych na sygnaturach i statycznej heurystyce (dynamicznej się w tych testach nie sprawdza, podobnie jak ochrony proaktywnej i wirtualizacji) Odnośnik do komentarza
facecik Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 AV-C, czy inne tego typu laby testujące, to niereformowalne twory.które utrwalają dominacje zawodnych, tradycyjnych rozwiązań antywirusowych, opartych na sygnaturach i heurystyce Szkoda, że nie ma emota odpowiedniego więc <rzygi> Zamilcz wreszcie bardzo proszę.</rzygi> Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dla ciebie jest odpowiedni emot: http://www.mondeoklubpolska.pl/images/smilies/vogel.gif Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 @Anonim2 Ok wiemy, czego się nie sprawdza, ale już chyba czas zostawić te komentarze w spokoju...te same opinie powtarzają się przy każdej możliwej okazji. AV jakie by nie były, są tak samo zawodne, jak każde inne rozwiązanie, a świadczyć o tym mogą setki tysięcy wątków/próśb o infekcjach, błędach jakiegoś zabezpieczenia wynikających z jego "urody" czy jego konfliktu z innym programem. A ponieważ AV są tak samo posunięte w latach, jak infekcje...więc dość stare...są znane i tym samym popularne i nic tego nie zmieni. Rozwiązania oparte głównie na ochronie proaktywnej czy wirtulizacji (piaskownica, lekka wirtualizacja, maszyny wirtualne) są mało spopularyzowane i dotycza niewielkiego procentu użytkowników...czy słusznie? Trudno powiedzieć, bo każdy ma inne preferencje, oczekiwania, doświadczenia i umiejętności...w każdym razie AV są i chyba bardzo długo pozostaną liderem w oprogramowaniu security, przynajmniej jeśli chodzi o popularność wśród użytkowników. Testy więc są i również będą, bo tego oczekuje wiele milionów ludzi. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 @ichito Ludzie są inteligentnymi istotami, które potrafią wiele zrozumieć jeżeli się im w tym pomoże. Nie róbmy z milionów użytkowników kompletnych idiotów. Nie ignoruję antywirusów, ale wkurza mnie głupota lub też celowe działanie osób specjalizujących się w testowaniu aplikacji zabezpieczających. Nie ma najmniejszych przeszkód w tym, aby oprócz testowania skanerów on-demand, sprawdzić także ochronę proaktywną, dynamiczną heurystykę, blokowanie stron oraz piaskownice. Przecież na tym polega kompletna, nowoczesna i najskuteczniejsza ochrona antywirusowa. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Wtrace swoje trzy grosze tym bardzej chetnie, ze wychylilem kilka szklaneczek to i smialosci nabralem. Nie znam, bo nie testowalem wiekszosci programow o jakich rozmawiacie, ale mam pewne spostrzezenia i chcialbym niesmialo je wyluszczyc. Sprawa dotyczy wyzszosci jednego programu nad innym. kojarzy mi sie to z porownaniem do wyzszosci jednego samochodu nad drugim wlasnie. Poduszki powietrzne, kontrole trakcji, ABS, EPS i inne srepeses . Prawda jest moim zdaniem taka, ze siadam do np. starego Golfa i czuje sie bardzo bezpiecznie bo mam zdrowy rozsadek, refleks, doswiadczenie i ni jak Merc z wypasionym silnikiem nie podskoczy mi na sliskiej nawierzchni, ze swoim super wyposazeniem. Przesciganie sie w wychwalaniu takiego czy innego programu w moich oczach jest podobne. Wiem , ze nie bardzo dacie sie przekonac i "dane fabryczne " co do spalania - max predkosci - poduszek powietrznych - itd. itp. beda dla wiekszosci jedynym kryterium zakupu. Nie mam na celu czegokolwiek sugerowac, ale zdrowy rozsadek jest towarem deficytowym odkad ludzie zeszli z drzewa. Rankingi, reklamy, swiecace banery. Zycie. Samochodem roku zostal - Maybach. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Eee tam MarkuB raczej w Golfie na śliskim byś nie miał szans z Mercem naszpikowanym elektroniką . Jak tak czytam dyskusję naszych adwersarzy na temat przewagi HIPS-ów,heuterystyk,sandboxów i Bóg wie czego jeszcze nad zwykłym antyvirem to nasuwa mi się jedna myśl..zlitujmy się nad biednym kompem i wyrwijmy kable od internetu wtedy wirusy mogą nam skoczyć. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Nie wiesz tego na pewno - czy nie mialbym szans. Prowadziles kiedys tak zwanego TIR-a np. do Moskwy po oblodzonej drodze z predkoscia 110 km/h .? Co do tych wlasnie HIPS-ow i innych mam mieszane uczucia. Sztuka okopywania sie dla sztuki czy myszkuja po stronach FBI Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Co do tych wlasnie HIPS-ow i innych mam mieszane uczucia. Sztuka okopywania sie dla sztuki czy myszkuja po stronach FBI Nie chodzi o okopywanie się. Po prostu antywirusy są niewydolne i bardzo zawodne. Dlatego warto zastosować wygodny w użyciu bloker, Auto Sandbox i firewall, a antywirus najlepiej w chmurze. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Sprawa dotyczy wyzszosci jednego programu nad innym. kojarzy mi sie to z porownaniem do wyzszosci jednego samochodu nad drugim wlasnie. Poduszki powietrzne, kontrole trakcji, ABS, EPS i inne srepeses . Prawda jest moim zdaniem taka, ze siadam do np. starego Golfa i czuje sie bardzo bezpiecznie bo mam zdrowy rozsadek, refleks, doswiadczenie i ni jak Merc z wypasionym silnikiem nie podskoczy mi na sliskiej nawierzchni, ze swoim super wyposazeniem. Przesciganie sie w wychwalaniu takiego czy innego programu w moich oczach jest podobne. Wiem , ze nie bardzo dacie sie przekonac i "dane fabryczne " co do spalania - max predkosci - poduszek powietrznych - itd. itp. beda dla wiekszosci jedynym kryterium zakupu.Nie mam na celu czegokolwiek sugerowac, ale zdrowy rozsadek jest towarem deficytowym odkad ludzie zeszli z drzewa. Rankingi, reklamy, swiecace banery. Zycie. Samochodem roku zostal - Maybach. Musiałeś łyknąć sporo wódy skoro wypisujesz takie fantasmagorie wszystkie polepszacze czy to mechaniczne czy elektroniczne służą do zwiększenia bezpieczeństwa czynnego i biernego w samochodzie z tym swoim "zdrowym rozsądkiem,refleksem i doświadczeniem" masz 100 razy większe szanse w razie jakiejś ekstremalnej sytuacji w "wypasionym mercedesie" niż w starym golfie-dobra rada-chlejesz nie pisz A wracając do tematu-roztrząsaliśmy to tysiąc razy,więc nie wiem po co ciągle to wałkujecie ? Tak jak pisze Jura-dla bardziej kumatych-HIPS jest najskuteczniejszym zabezpieczeniem,a dla mniej-pakiet security który za nas podejmuje decyzje. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 służą do zwiększenia bezpieczeństwa czynnego i biernego w samochodzie z tym swoim "zdrowym rozsądkiem,refleksem i doświadczeniem" masz 100 razy większe szanse w razie jakiejś ekstremalnej sytuacji w "wypasionym mercedesie" niż w starym golfie-dobra rada-chlejesz nie pisz , ale wlasnie o taka wypowiedz mi chodzilo. Prowokacja sie udala i to po pijaku w razie jakiejś ekstremalnej sytuacji czy teraz rozumiesz dlaczego nie potrzebuje "Wypasionej" wersji ? bo nie doprowadzam do sytuacji w ktorej zycie bedzie zalezec od "upiekszaczy" wszelkiej masci i nacisniecie hamulca oraz zamkniecie oczu uchroni mnie od kalectwa lub smierci. Taki feler mojej psychiki z podejsciem do wszystkiego od jazdy pojazdami mechanicznymi na krawedzi do myszkowania po sieci w czarnej dziurze. Zapewniam Cie, ze tak tez mozna przetrwac. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dziwny jesteś ...to jest temat podsumowujący antywirusy za 2011 a Ty piszesz-"prowokacja się udała i to po pijaku" i to w odniesieniu do motoryzacji. Zapewniam Cię,że "tak nie można przetrwać"-nawet jak jesteś super Pro i super ostrożny na drodze wiele razy nie masz na nic wpływu-chociażby jak jakiś psychol centralnie w ciebie wjedzie. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Nie zapewniaj mnie bo nie wiesz jakie sytuacje mialem "na drodze". Odniesienie do motoryzacji jest przypadkowe - lubie samochody- . Moglbym sie odniesc do innej sfery zycia to nie istotne. Miec wplyw to miedzy innymi wyprzedzac to co moze sie zdarzyc. Odniesienie? Prosze bardzo; zamiast okopywac sie zabezpieczeniami i przekonywac do poszczegolnych opcji mozna robic kopie waznych plikow i siedziec na podstawowym darmowym czymkolwiek. Nie mialem nic oprocz systemowego Firewall XP Home, routera z automatyczna konfiguracja oraz zabezpieczonych portow i przez pol roku z czystej przekory narazalem sie na ataki uzywajac kompa jak zwykle do wszystkiego. Nie okradziono mnie nie wysypal mi sie system, a po skanie antywirem nie mialem ani jednego alertu. Mozesz wierzyc lub nie. Wiem co pisze. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Nie zapewniaj mnie bo nie wiesz jakie sytuacje mialem "na drodze". Odniesienie do motoryzacji jest przypadkowe - lubie samochody- . Moglbym sie odniesc do innej sfery zycia to nie istotne. Miec wplyw to miedzy innymi wyprzedzac to co moze sie zdarzyc. Odniesienie? Prosze bardzo; zamiast okopywac sie zabezpieczeniami i przekonywac do poszczegolnych opcji mozna robic kopie waznych plikow i siedziec na podstawowym darmowym czymkolwiek. Nie mialem nic oprocz systemowego Firewall XP Home, routera z automatyczna konfiguracja oraz zabezpieczonych portow i przez pol roku z czystej przekory narazalem sie na ataki uzywajac kompa jak zwykle do wszystkiego. Nie okradziono mnie nie wysypal mi sie system, a po skanie antywirem nie mialem ani jednego alertu. Mozesz wierzyc lub nie. Wiem co pisze. Wyprzedzać,to co może się zdarzyć" może tylko Bóg-więc nie bzdurkaj-no chyba ,że jesteś Bogiem . Oczywiście można robić kopie ważnych danych ale jak sam uruchomisz pliczek z GPCode,TDL-em albo Sality to i tak nic Ci to nie da-dlatego daj sobie spokój z udzielaniem "mądrych" rad Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Wyprzedzać,to co może się zdarzyć" może tylko Bóg-więc nie bzdurkaj-no chyba ,że jesteś Bogiem na takie sztychy szabelka moge tylko odpowiedziec "o Boze". Poza tym jestem od 12-go roku zycia ateista i "wyprzedzanie" jest ze mna juz od dawna.ale jak sam uruchomisz pliczek z GPCode,TDL-em albo Sality to i tak nic Ci to nie da-dlatego daj sobie spokój z udzielaniem "mądrych" rad naprawde myslisz, ze kopie robie na dysku "C" , a nie na zewnetrzym nosniku. Plytko myslisz. Nie wchodze niestety na "Idiotobooki" i inne madre "spolecznosciowe" pomoce-zyciowe wiec mam ograniczone mozliwosci zalapania, co nie zmienia faktu, ze od lat uzywam tylko jednego darmowego i wysmiewanego "czegos" i nie mam problemow.Po co to pisze i czego oczekuje? Niczego. Po prostu tak tez mozna. Nie interesowac sie ktory w tym roku producent zamienil sie miejscami na topie z tym co na topie byl rok wczesniej. Rynek jak wszystko i kasa jest najwazniejsza, a jak dzialaja te wybitne programy mozna zobaczyc w dziale infekcji oraz w serwisie powypadkowym Mercedesa. Nie ma szans ABS i HIPS z "uzyszkodnikiem". Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 na takie sztychy szabelka moge tylko odpowiedziec "o Boze". Poza tym jestem od 12-go roku zycia ateista i "wyprzedzanie" jest ze mna juz od dawna. naprawde myslisz, ze kopie robie na dysku "C" , a nie na zewnetrzym nosniku. Plytko myslisz. Nie wchodze niestety na "Idiotobooki" i inne madre "spolecznosciowe" pomoce-zyciowe wiec mam ograniczone mozliwosci zalapania, co nie zmienia faktu, ze od lat uzywam tylko jednego darmowego i wysmiewanego "czegos" i nie mam problemow. Po co to pisze i czego oczekuje? Niczego. Po prostu tak tez mozna. Nie interesowac sie ktory w tym roku producent zamienil sie miejscami na topie z tym co na topie byl rok wczesniej. Rynek jak wszystko i kasa jest najwazniejsza, a jak dzialaja te wybitne programy mozna zobaczyc w dziale infekcji oraz w serwisie powypadkowym Mercedesa. Nie ma szans ABS i HIPS z "uzyszkodnikiem". Jesteś ateistą ? No cóż-współczuję-ale na co to ma być dowód ? Że nie jesteś Bogiem ? Czyli jedną kwestię wyjaśniliśmy-nie masz daru "wyprzedzania" A co wspólnego ma taki GPCode z dyskiem C ? Wchodzenie na niebezpieczne stronki to według Ciebie jedyna metoda infekcji kompa ? Zabawny z Ciebie Chłopiec ale naprawdę daj sobie już spokój. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ...ale jak sam uruchomisz pliczek z GPCode,TDL-em albo Sality to i tak nic Ci to nie da-dlatego daj sobie spokój z udzielaniem "mądrych" rad MarkuB Tutejsi Panowie są zafascynowani podglądactwem. Testują paczki z wirusami, pobierają zainfekowane pliki z megagównem i zawzięcie sprawdzają/testują okopani w megazabezpieczenia - no właśnie PO CO? To pospolici podglądacze jakich wielu w innych sferach życia codziennego. Nieszkodliwi ale głośni. MarkuB Jak złapiesz kiedykolwiek w przyszłości syfa poproś takiego Meir'a aby skutecznie usunął Ci TDL-a albo Sality to raczej zdziwisz się. Bo to tylko zwyki podglądacze... Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Nie zdarzylem odpowiedziec Tobie Meir w tym temacie http://www.fixitpc.p...__fromsearch__1 to jeszcze mam sznse tutaj. Nie dam sobie spokoju bo nie jest istotne na co wchodze lub nie - nikomu nie zabraniam niczego. Zabawny? dla czego? Zaczales z grubej rury Wyprzedzać,to co może się zdarzyć" może tylko Bóg - to smieszne jak diabli. Jaki buk Jezus, jego Ojciec, Allach, Budda? Chlopcze w co ty wierzysz malo mnie iteresuje. Mozesz wierzyc w Kasperskiego lub innego bozka nic mi do tego. Pisze wyraznie , ze intencja moja jest przedstawienie inne opcji zabezpieczenia systemu. Prostej i dla mnie skutecznej. Że nie jesteś Bogiem ? Czyli jedną kwestię wyjaśniliśmy-nie masz daru "wyprzedzania powiedz mi chlopcze kim bylby Twoj "buk" gdyby wszyscy ludzie wymarli, a zostalyby tylko zwierzeta. Bogiem malp, koni mrowek lub nie daj Boze karaluchow. Cos co daje nam sile jest w naszej glowie. No w mojej jest i "wyprzedza" jak sie patrzy, a w Twojej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Proszę przekierować rozmowy na PW. Tymczasowo otwieram, ale jeśli wątek zboczy z toru, klucz ponownie się pojawi. Odnośnik do komentarza
tommyktlab Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 I to by było na tyle, kaspersky pozamiatał. Tu nie ma co komentować Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi