leunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Heyah Mam pewien problem. Mianowicie od kilku dni nie mam dźwięku na serwisie youtube.com oraz w programie windows media player. W winampie oraz all player dźwięk bez zarzutu, sterowniki głosu wgrane. Reinstalowałem flasha (tak mi poradziło google) ale niestety nic nie podziałało. Posiadam WIN XP SP3, używam google.chorme. Ma ktoś jakiś pomysł na pozbycie się tej usterki prócz reinstalacji systemu? ;/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Przepraszam za głupie pytanie - ale czy przypadkowo nie kliknięty masz w WMP - wyciszanie? Czy w przypadku WMP dotyczy to wszystkich typów plików czy tylko określonych? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Przepraszam za głupie pytanie - ale czy przypadkowo nie kliknięty masz w WMP - wyciszanie? Czy w przypadku WMP dotyczy to wszystkich typów plików czy tylko określonych? Nie, spr w kreatorze dźwięku systemu (czy jak to tam się zwie) i wszystkie suwaki na full ustawione... Dźwięk powinien być a go nie ma Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Chodzi o ikonkę głośniczka w WMP. Normalna czy z dodatkowym znaczkiem? Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Chodzi o ikonkę głośniczka w WMP. Normalna czy z dodatkowym znaczkiem? Normalna, głos nie jest wyciszony na 100%. Sprawdziłem to już. Dalej nie mam pomysłu co jest źle :/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie cytuj poprzedniego posta. Czy problem pojawił się w jakimś konkretnym momencie, po jakimś fakcie - np aktualizacja sterowników lub coś podobnego? Pokaż może obrazek z samego wycinka ekranu z ikonami sterowania WMP i YT. Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 o to Ci chodziło? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie aż tyle. A co z resztą informacji? Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Coś jeszcze? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 To: Czy problem pojawił się w jakimś konkretnym momencie, po jakimś fakcie - np aktualizacja sterowników lub coś podobnego? Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Wybacz, przeoczyłem to. Nie, nic nie aktualizowałem ani nie instalowałem. Po prostu odpaliłem kompa i już nie działało. A wcześniej przed wyłączeniem wszystko było ok. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Masz karte dzwiekowa Realteka. Sprawdzmy po kolei co sie da; - odpal MU i zobacz czy masz wszystkie sterowniki potwierdzone przez system; te od karty dzwiekowej i te systemowe Uploaded with ImageShack.us Zaznaczone na czerwono dla przykladu stery Realteka - zakladki >ogolne>wlasciwosci>sterownik wszystko ma byc OK - potem reszta z systemowych Microsoftu (na niebiesko) Potem > Panel sterowania>Dzwieki i urzadzenia - sprawdzasz co i jak masz ustawione (tylny panel, przedni panel - kontrolnie) po kolei Uploaded with ImageShack.us Robisz test dzwieku w panelu Realteka na probe. Gdzies jest jakis blad, mysle, ze kipisz jednak nastapil w sterach. Dla zdrowotnosci odinstalowal bym wszystkie, przeczyscil Driver Swepperem w trybie awaryjnym i sprawdzil efekty. To samo z przegladarka + Adobe Flash - reinstal Tyle na poczatek. Pisz co widac. Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wszytko działa poprawnie. Spr inne zakładki też wszystko poprawnie. Tylko jedno mnie intryguje, czemu schemat dźwiękowy nie ma żadnej opcji wybranej (jak na screenie). Wybrać jakąś? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 To nie jest istotne nic nie wybieraj. Czemu to kolega nie ma sterownikow chipsetu i sieciowych. Zapytam wprost - czy OS to pirat? jesli tak to nie mamy o czym rozmawiac bo to beznadziejna operacja szukanie po omacku i w blocie. Jesli nie pirat - daj logi wymagane w dziale hardware http://www.fixitpc.p...rmacje-podawac/ Odnośnik do komentarza
leunia Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Nie, to nie pirat. Ale niestety musiałem zrobić i tak formata. Posypały się sterowniki od karty graficznej i jedynym ratunkiem było wgranie na nowo windowsa. Dzięki mimo wszystko za próbę pomocy Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ale niestety musiałem zrobić i tak formata. Posypały się sterowniki od karty graficznej i jedynym ratunkiem było wgranie na nowo windowsa. A skąd taki wniosek? Format to ostateczna ostateczność. Naprawa sterowników jest bardzo prosta. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja bym nie śmiało sugerował test pamięci bo przy uszkodzeniach ramu takie rzeczy dziwne się właśnie dzieją. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 To bardzo prawdopodobny trop przy takim problemie i nie "lekcesobiewazyl" bym zasilacza. Innymi slowy test obciazeniowy np. OCCT na 30 min. Power Supply dla spokoju ducha i wyeliminowaniu hardware. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi