Anonim2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 http://www.dobreprog...l,28720,15.html Niestety nie testowano programów typu HIPS oraz piaskownic. Najciekawsze jest jednak to, że Ashampoo Antivirus nie jest bezpłatnym programem antywirusowym Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Trudno, żeby testowali… Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Może dla niego trudno, ale dla niektórych nie: http://www.anti-malw...protection_2011 http://www.youtube.com/watch?v=6qavxbIK2rk&feature=channel_video_title Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Uśmiałem się z tego testu Wg mnie nie przeprowadzony rzetelnie i faworyzowany, bo co robi Ashampoo i PC Tools tak wysoko? Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jeśli ashampoo jest darmowym programem tak jak KingSoft Pc Doctor jest antywirusem to ja jestem chińczyk. To,że na DP.PL ashampoo jest darmowe nie znaczy,że w ogóle jako produkt jest za darmo. Jest to komercyjny program. Dobreprogramy schodzą na psy. Za rok dodadzą FW do testu antywirusowego . Kto w tej redakcji pracuje skoro nie potrafią programów rozróżnić Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgadza się! Ashampoo Antivirus, zwycięzca testu, nie jest bezpłatnym programem antywirusowym, tylko Shareware. Musieli zapłacić za promocję Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Niestety nie testowano programów typu HIPS oraz piaskownic. Najciekawsze jest jednak to, że Ashampoo Antivirus nie jest bezpłatnym programem antywirusowym No tak...ale nie testowałi też zapór, wirtualizerów, skanerów na żądanie i pewnie czegos jeszcze, co pominąłem...ale to nie oznacza, że są to powody, dla których test oceniam nie za wysoko. Powody są wg mnie inne...o Ashampoo już pisałeś, o KPCD pisał Likwidator, to może dopiszę o błędach w wyświetlaniu wyników i tłumaczeniu się, że program w którym je stworzono wyświetla je błędnie. Jaki to ma wpływ na ogląd testu...nie na czytaną treść...nie trzeba pisać, bo znaczna większość nie wczytuje się w konkretne wyniki tylko patrzy na słupki...a te, jak już wiadomo są nieco spaprane. Bardzo dobre komentarze napisał "average user"...warto je przeczytać, bo są i dowcipne i merytoryczne zarazem. Linkowany test HIPSów na malware.ru...to jest organizacja, która zajmuje się tylko bezpieczeństwem...nie ma co prównywać do nich DP, bo w ten sam sposób możnaby zalinkować testy Matouska...w końcu też testy HIPSów Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Niestety ale większość labów i portali testujących aplikacje zabezpieczające, sprawdza jedynie wykrywalność on-demand. Nie jest to rzetelny sposób sprawdzania możliwości ochrony, ponieważ oprócz dynamicznej heurystyki, wiele programów posiada także HIPS-y, autosandboxy, sandboxy oraz blokady szkodliwych stron. Tak więc te słupki nie wiele pokazują, tym bardziej, że test wygrał płatny antywirus, który DB udostępnia w darmowej, 180-dniowej promocji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi