Skocz do zawartości

Wirus - AVG unieruchomiony, pojawiające się procesy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następujący problem:

- Komputer po starcie uruchamia się bardzo wolno

- Jakiś czas po starcie pojawiają się 2-3 procesy: 2.exe 3.exe tralalal.exe (ostatni zmienia czasami nazwę)

- 2.exe używa CPU non stop, kursor miga strzałka/klepsydra/strałka/klepsydra z częstotliwością 1s.

- W Autostart pojawia się plik z ikonką WinRar o randomowej nazwie

- W Documents and Settings/user/application data/Vwdadv.exe.rmv również pojawia się po restarcie systemu (nie jestem pewien czy zmienia nazwę)

Zarówno procesy jak i pliki da się usunąć bez najmniejszego problemu, ale po każdym ponownym uruchomieniu komputera wszystko pojawia się na nowo

Złapałem to pradwopodobnie z Pendrive'a, nie miałem żadnego antyvirusa, próbowałem samodzielnie uporać się z problemem, daremnie. Wirus jest na tyle 'cwany', że blokuje serwery avast.com i avg. Ostatecznie udało mi się pobrać AVG łącząc się przez proxy, aktualizacja zadziałała również tylko przez proxy. Tak czy owak nic to nie dało, bo AVG nie skanuje plików, po rozpoczęciu momentalnie "kończy" skanowanie, po czym okazuje się, że niczego nie skanował.

Skanowanie "Skanuj cały komputer" zostało zakończone. Nie wykryto żadnych infekcji podczas skanowania Foldery wybrane do skanowania:;"Skanuj cały komputer" Skanowanie rozpoczęto:;"9 stycznia 2012, 13:29:01" Skanowanie zakończone:;"9 stycznia 2012, 13:29:01 (mniej niż sekunda)" Razem przeskanowanych obiektów:;"0" Użytkownik, który uruchomił skanowanie:;"Mateusz Borowiak"

Extras.Txt

OTL.Txt

loggm.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Jest dobrze. Można przejść do czynności finalnych.

1. Wklej do notatnika ten tekst:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupfolder\C:^Documents and Settings^Mateusz Borowiak^Start Menu^Programs^Startup^newmoon18.exe]

Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.REG >>> uruchom ten plik

2. Użyj opcji Sprzątanie z OTL.

3. Zaktualizuj obowiązkowo oprogramowanie:

Internet Explorer (Version = 6.0.2900.5512)

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216029FF}" = Java 6 Update 29

Szczegóły aktualizacyjne: KLIK

4. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...