dmdudi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Tak jak w temacie. chodzi mi o wpis (EnableDVDUI =Yes). Problem w tym, iż nie posiadam w/w wpisu w rejestrze i chciałbym wprowadzić go ręcznie. A jedyne co znalazłem na (google) to wpis: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer\Settings] "EnableDVDUI"=Yes" Jednakże nigdzie nie znalazłem informacji jeśli owego wpisu jest brak w rejestrze. Jak to ma wyglądać i jaką wartość należy wprowadzić: ciągłą, binarną, czy dword ? Korzystam ze starszej wersji WMP_9. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Coś słabo szukałeś. Wartość ma być typu REG_SZ Start/Run/Regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer\Player\Settings. Value Name: EnableDVDUI, Data Type: REG_SZ (String Value), Value Data: yes or no. Create a new string value called "EnableDVDUI" and set it to "yes" to enable DVD functionality. http://www.marvswind...r_xp_system.htm Odnośnik do komentarza
dmdudi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Dzięki za szybką odpowiedź. Co do linka - jest w jęz. angielskim To i tak jak bym tam trafił, nic by mi to nie dało. Jestem (noda) z angielskiego. Data Type: REG_SZ (wiadomo) Value Name: EnableDVDUI Value Data: yes (to też) Natomiast tego za bardzo nie rozumiem ... Create a new string value called "EnableDVDUI" and set it to "yes" to enable DVD functionality. Proszę sprawdzić, czy to wszystko, czy jeszcze coś ? Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 W wolnym tłumaczeniu: Utwórz nowy ciąg wartości o nazwie "EnableDVDUI" i zmień na "yes" aby uruchomić funkcję DVD. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Proszę sprawdzić, czy to wszystko, czy jeszcze coś ? Jeżeli to obrazek z Twojego rejestru to jest OK. Odnośnik do komentarza
dmdudi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jeżeli to obrazek z Twojego rejestru to jest OK. Więc dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia ... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi