Akand Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Mam dwa dyski twarde. Teraz zauważyłem, że nie ma dysku F: Dysk systemowy C: i D: są i działają bez zarzutu. F: jest to stary dysk, który używałem do kopii zapasowych. Jak sprawdzić, czy padł dysk, czy może wirus robi mi w koputerze szkody? Coś się dzisiaj działo. Jeden z programów w trakcie pracy się zawiesił, znikły mi też wszystkie ikony z pulpitu i pasek na dole z przyciskiem "Start". Nie było komunikacji z komputerem, więc go zresetowałem i teraz działa, ale nie znalazłem dysku F: Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tak na poczatek jakie to dyski? Sprawdz zasilanie i tasme, poza tym sprawdz organoleptycznie czy pracuje (reka). Daj logi wymagane w dziale infekcji jesli pytasz o wirusy. Daj logi z dzialu hardware moze cos wypatrzymy. Mozesz uzyc MHDD, ale to moze po wyjasnieniu o czym rozmawiamy. Zakladka z zarzadzania dyskami na poczatek. Odnośnik do komentarza
Akand Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Dzisiaj wszystko jakby działa. Dysk się znalazł i odesłania do niego działają. Nie mam niestety dzisiaj czasu, ale będę musiał posprawdzać złącza. Może coś nie kontaktuje. Dziękuję za zainteresowanie. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez picasso Temat oczyszczam i zamykam. W razie kłopotów poproś na PW o ponowne otworzenie.//picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi