piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 A co pokazuje TV jeśli ma jakiś display co do dźwięku. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Poradzilem sobie i znalazlem. Byl po prostu wylaczony przezemnie. Uploaded with ImageShack.us teraz pytanie, gdzie jest autor i co ma na mysli @edit pojawil sie, dowiem sie jaka masz karte dzwiekowa czy nie? Piszesz , ze widzisz tylko stereo? Tak? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Tutaj podobny temat http://answers.micro...90-d626aaeea2b6 ale co ciekawsze tu komuś chodzi 7.1 na GT 220 Kolejny http://forums.overcl....php?p=15959149 Wygląda na problem sterownika. Ciekawe co na to wsparcie techniczne NVIDIA. @MarekB tu masz potwierdzenie mojej tezy http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1195574 karta ma HDA "HDA" is NVIDIA's way of indicating built-in HD Audio controller Edytowane 8 Stycznia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Sterowniki do grafiki, dzwięku chipsetu są najnowsze - system ma dopiero 3 dni. Jeśli kogoś by to interesowało to z płyty zainstalowałem tylko te do internetu, reszte ściągnełem z stron producenta. Poprawki z Windows Update pobrane. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 I dobre pytanie usera Why don't the spec sheets for these Nvidia cards say anything about the HD audio device? Czyli dziala bez sterow karty dzwiekowej (dodatkowej lub wbudowanej) czy nie dziala. Nie bede odinstalowywal dzwiekowki na probe. Jaka masz karte dzwiekowa? ile razy jeszcze mozna pytac - jaki system? @edid za szybko pisane, ale jaka dzwiekowka? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tutaj jest rozwiązanie jak sądze warto poczytać. Cały wątek o GT220 i HDMI Stereo http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=186862 Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 GT220 nie ma wbudowanego kodeka HDaudio, korzysta z karty na płycie. @siwy jeśli podłączasz kartę do TV ustaw w właściwościach karty dźwiękowej odpowiedni tryb i spróbuj wyciągnąć na czas kiedy korzystasz z HDMI kabel do monitora czyli DVI. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 @MarekW poczytaj moje linki. GT220 ma HDA wbudowane w kartę. Ludzie mają problem z tym modelem , prawdobodobnie TV komunikuje po EDID że obsługuje tylko 2.0 . Sczegóły w linkach. Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 I dobre pytanie usera Czyli dziala bez sterow karty dzwiekowej (dodatkowej lub wbudowanej) czy nie dziala. Nie bede odinstalowywal dzwiekowki na probe. Jaka masz karte dzwiekowa? ile razy jeszcze mozna pytac - jaki system? @edid za szybko pisane, ale jaka dzwiekowka? Wybacz, zapomniałem dopisać... Karta jest z integtowana z tą płytą: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-970a-d3rev_10 Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 i spróbuj wyciągnąć na czas kiedy korzystasz z HDMI kabel do monitora czyli DVI. to jest bardzo dobry trop do zrobienia przy podlaczaniu.Popatrzcie na to http://nvidia.custhe...etail/a_id/2796 i teraz pytanie , jaki masz system DD, AC3 itd.. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Panowie to jednak ma własny kontroler http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=17620902#post17620902 Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 UP a jednak nie zupełnie. Z wyciągnięciem kabla DVI nie zaszkodzi spróbować, Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 to jest bardzo dobry trop do zrobienia przy podlaczaniu. Popatrzcie na to http://nvidia.custhe...etail/a_id/2796 i teraz pytanie , jaki masz system DD, AC3 itd.. nie działa żande źródło, które ma grać w 5.1, grają po prostu 2 głośniki, czy to jest jakiś film HD czy muzyka W DTS'e(zapisana w formacie .wav). Przejrzałem te angielskie fora i tak średnio mi wpadło jakieś rozwiązanie. Kombinowaniem z odłączaniem monitora podczas działania HDMI zajmę się jutro. Dzisiaj czas powiedzieć dobranoc temu problemowi i wam:) Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Zobacz czy nie ma gdzieś opcji ignorowania danych EDID w sterownikach karty. Jeśli tak to włącz. Nie chce cię martwić ale z lektury forum Nvidia to wynika że to jest błąd sterownika i niewiadomo kiedy zostanie naprawiony. Można spróbować ze sterownikami beta.. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Podlaczylem monitor (nie TV) w ten sposob; wyjscie GPU> przejsciowka mini HDMI do HDMI>kabel HDMI>przejsciowka HDMI do DVI>monitor. Karta dzwiekowa odlaczona w panelu od wszystkiego. Nie ma ikonek na pasku zadan, nie ma dzwieku i miejsca do jego konfiguracji. No to kto cos podpowie. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) MarekB są dwa typy A)Link po złączu PCI-E B)Odzielny układ na karcie. Poczytaj linka którego podałem GT220 ma układ HDA a ty widocznie masz link do karty audio po PCI-E. Ot cała zagadka. Renethx pisze That's incorrect. The HD audio controller in 210/GT 220/240 is independent of other audio controllers. It works even if there is no other audio controller (onboard audio codec or a sound card). @Jeszcze pytanie do autora tematu. Czy masz/aktualizowałeś sterownik Nvidia HDMI driver. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tak sobie poexperymentowalem. Czyli co nie bedzie u mnie dzwieku z samego GTX570 jak rozumiem bez wspolpracy z karta dzwiekowa? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Jeżeli nie ma układu dźwiękowego to tak. @BTW takie audio jest tanie na USB kupisz za 1zł w 5.1 Edytowane 8 Stycznia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nie poddalem sie, odgonilem zone od TV. podlaczylem z GTX570 po HDMI i jest tak Uploaded with ImageShack.us Nie ma znaczenia czy odetne karte dzwiekowa czy ja wlacze. Mam stereo na TV i koniec. Dzwiek jest i wszystko hula na samej GPU i dopiero teraz ukazal sie w sterach NV link z HD. Moja konkluzja; - podlaczenie z dzwiekowki dodatkowe - podlaczenie samej GT220 , ale do kina domowego bo jak widzi stereo TV to nic innego nie zapoda (5.1) Jak myslicie. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 @MarekB w pełni cie popieram BTW jeśli u ciebie jest tak samo i jest stereo to wygląda na bug w sterownikach nvidii. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Nie poddalem sie, odgonilem zone od TV. podlaczylem z GTX570 po HDMI i jest tak dzięki temu posiadłeś kolejne doświadczenie, którym będziesz się mógł dzielić, same pozytywy. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Sugerujesz , ze w pewnym wieku mozna juz posiasc tylko kolejne doswiadczenia? no coz, po odgonieniu niestety tak to bylo . Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 @Jeszcze pytanie do autora tematu. Czy masz/aktualizowałeś sterownik Nvidia HDMI driver. Tak, zainstalowałem razem z tymi do grafiki najnowsze. Ogólnie podobną sytuację mam na lapku z win 7x86 i z GT220M, lapka mam już prawię 1,5 roku więc myślałem, że po prostu taka karta słaba, że może mieć tylko dzwięk 2.0 po HDMI Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Prawdopodobnie (bo to są moje gdybania) sterownik źle interpretuje dane EDID z TV albo TV wysyła informację że obsługuje tylko stereo. Jak będę miał możliwość to jutro sprawdzę na swoim Soniaczu (mam kartę ATI na laptopie) jak to wygląda. Bądź co bądź nie jest to problem odosobniony. Edyta Sprawdziłem też mam stereo Edytowane 10 Stycznia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Informacje z pola bitwy: sposób z odłączeniem kabla DVI nie działa instalacja sterowników beta też nie przynosi skutków Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi