Skocz do zawartości

Heur.W32?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po skanowaniu http://www.mks.com.pl/skaner/ wyświetla mi się komunikat o zainfekowanym 1 pliku:

C:\Program Files (x86)\Intel\Bluetooth\mediasrv.exe PODEJRZANE DZIAŁANIE : Heur.W32 Brak Akcji

Dodam jeszcze, że skanowanie nie zostało zakończone - skaner utknął na 126 tys. pliku. Uruchomiłam po raz drugi i znów ta sama sytuacja.

(edit: skanowanie po raz 3 - powtórka, nazwa pliku, na którym się wszystko wiesza: System.Workflow.Runtime.dll). Kilka dni temu Norton wykrył u mnie Trojan.Gen (poddane kwarantanie).

Net dzisiaj coś mi się zacinał. Poza tym innych objawów brak.

Bardzo proszę o sprawdzenie logów.

Pozdrawiam,

Magda

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. W raportach brak oznak infekcji. Zastrzeżenie budzi tylko sponsoringowy pasek Ask Toolbar i tenże odinstaluj, a jeśli go nie widzisz jako pozycji w aplecie usuwania programów, skorzystaj z AD-Remover (opcja Clean).

2. W kwestii skanera MKS:

- Wynik ze skanera wygląda na fałszywy alarm.

- Skaner przestarzały, niedostosowany do bieżących warunków i w zasadzie martwy (firma MKS na wyprzedaży: KLIK). Odinstaluj ten skaner. Jeśli chcesz w wiarygodny sposób sprawdzić system, to z pewnością nie tym. Przykładowa propozycja nowoczesnego skanera online ESET Online Scanner, lub mini skaner instalowany na dysku Kaspersky Virus Removal Tool.

Kilka dni temu Norton wykrył u mnie Trojan.Gen (poddane kwarantanie).

W jakim pliku?

.

Sądząc po nazwie pliku, jest to instalator PDF Creator zlokalizowany w Tymczasowych plikach internetowych. Wątpię w "Trojan.Gen". Ale pliki tymczasowe możesz oczyścić za pomocą programu TFC - Temp Cleaner. Nawiasem mówiąc, skanery z modułem antyspyware i detekcją mechanizmów typu "bundle" potencjalnie mogą tu reagować, bo PDF Creator to program adware (instaluje śmiecia = pasek narzędziowy "Pdfforge Toolbar").

Póki co, ja tu widzę tylko śmieci, ale żadnych realnych wskazówek, by istniała infekcja.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...