Anonim8 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udało się skopiować przy pomocy skrótów klawiatury. Opcja PPM nie działa, system dostaje herezji. Tak samo jest na Windzie. http://www.sendspace.pl/file/bef095791333be7af66a511 Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 [ 3.630619] ACPI: Thermal Zone [THRM] (52 C) [ 4.454804] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300) Procal się nie grzeje. Innych ciekawych nie widać sam jestem ciekaw co mu dolega. Dysk też idzie dobrze jeżeli się nie mylę. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Poza tym 933MHz oznacza chyba , ze zwolnila szyna systemowa , a to juz sprawa hardware jak sie wydaje. (albo padniety CPU). Sprawdz co podaje BIOS. Tam ma byc normalnie czyli 9x133=1197MHz. Wylacz jak sie da HT bo masz cztery watki widoczne. W biosie nie ma żadnej opcji do proca. Widziany jest prawidłowo. Dysk mozna tylko przestawic w tryb IDE lub AHCI. To wszystko. Gdybym miał chociaż dysk do podmiany...ech, szkoda gadać. Albo Ram A czy może być tak że memtest nie pokaże błedów, a pamieci bedą walnięte? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Mialem tak co prawda na PC. Krzaki na ekranie, znikajace ikonki. Sprawdzilem kazda kosc osobno na jednej wywalilo bledy. Zapodalem w drugi slot nie wywalilo. Zglupialem bo zamiana niby dobrej na ten slot co mial pasc= 0 bledow. Winny byl zasilacz. Kosci chodzily jeszcze z rok zanim jedna nie padla calkowicie + plyta do smietnika. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Miałem przypadek gdzie Memtest nie wykazywał błędów (raz mu się udało) a wywalało się na filmach,youtubie. Okazało się iż gryzły się kości w obszarze zajmowanym przez kartę grafiki.(Brała na swoje potrzeby RAM). Odnośnik do komentarza
Sanch0 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 A czy może być tak że memtest nie pokaże błedów, a pamieci bedą walnięte? Jeśli są faktycznie uszkodzone komórki pamięci to powinien pokazać. Podczas testu procesor pracuje z nominalnym taktowaniem a po załadowaniu systemu operacyjnego zaczyna automatycznie obniżać taktowanie w zależności od obciążenia co czasami przy niefortunnym dobraniu pamięci powodowało dziwne objawy. W tym przypadku raczej uszkodzenie może siedzieć gdzieś głębiej i bez serwisu pewnie będzie ciężko. Tak czy inaczej dla pewności podmienił bym pamięć. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tak czy inaczej dla pewności podmienił bym pamięć. Może jutro uda mi sie to zrobić. Na razie przedstawiam SMART dysku z MHDD. http://www.sendspace...768204a4126e400 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Pokaż resztę (dalszą część). Wg mnie to co widać nie wykazuje problemów. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dysk jest OK, Maciej cóż czeka cię raczej serwis, pod live ubuntu działa bo proc chodzi na pół gwizdka, winda zaś przynajmniej póki się nie zainstaluje w całości zarzyna procka w całości, coś jest nie tak albo z ciepłowodami albo czujnikiem. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 @MarekW nie podejrzewał bym o awarię CPU DIODE Jakoś nie jestem przekonany czy on działa w Linuxie tak wolno. Daj no Belfegor wyjście z konsoli polecenia cat /proc/cpuinfo Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Trudno powiedzieć co mu jest, w zasadzie proc też mógł ulec częściowej awarii jak i płyta. Co do tego powyżej też jestem ciekaw skoro proc nie chce wejść wyżej niż minimalne taktowanie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Daj no Belfegor wyjście z konsoli polecenia Nie da rady. Wpisuje " c " i wiersz w konsoli sie rozwija i głupieje. Wskaźnik kursora myszy mryga jak szalony. Próbowałem zapisać polecenie w notatniku, żeby je potem wkleić i jest to samo. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy to nie jest skutkiem szukania i znalezienia gry? Jeżeli tak to dałoby to jakieś światełko w tunelu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy to nie jest skutkiem szukania i znalezienia gry? Grę znalazłem, ale nawet nie sciągnąlem. Poza tym Wiesiu, zwróc uwagę, że system jest postawiony na świeżo. Brakuje SP1 bo nie sposób nic zrobic. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Jednak sugeruję serwis chciaż wiem jaki to problem. Współczuję. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Nie da rady. Wpisuje " c " i wiersz w konsoli sie rozwija i głupieje. Wskaźnik kursora myszy mryga jak szalony. Próbowałem zapisać polecenie w notatniku, żeby je potem wkleić i jest to samo. Czyli nie da się wyklikać z prawo kliku terminal . Podejrzewam jakieś zwarcie (pykanie pod touchpadem, wariująca myszka). Może być pierdołka a może się skończyć na wymianie płyty. Logi systemowe też nie plują jakimiś dziwnymi błędami etc. więc j/w zwarcie lub zimny lut (w NX6000 jeśli dobrze pamiętam) takie cuda się działy że się nagle wyłączał i nie chciał włączyć. To była wina zimnych lutów (cała seria miała wadę.) Edytowane 8 Stycznia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Podejrzewam jakieś zwarcie (pykanie pod touchpadem, wariująca myszka). Dokładnie tak. Na Windowsie jak wejde w dysk C to wariacji dostaje. Słychac wtedy klikanie (dźwiek bardzo podobny do systemowego dźwieku klikniecia na folder i otwierania) tylko, że on dochodzi z miejsca gdzie jest Touchpad. A w biosie mam touchpad wyłaczony. Poczatkowy objaw jest taki że system W7 po załadowaniu od razu wyświetla Menu start. Wystarczy np. najechać wskaźnikiem myszy na buton Zamknij i juz sie system zamyka. Nie trzeba nawet klikać Uruchomienie Totallcommandera powoduje wariacje całego systemu. Cuda sie dzieja mówię Wam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tam wyraźnie coś Ci przywiera i to powoduje reakcje jakbyś klikał. To coś w stylu przyklejony styk od klawiatury ale z klawiszem funkcyjnym np. Enter. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Popieram od odkręcenia klawiatury bym rozpoczął. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Chłopaki.................................wszytsko działa. lapek jak nowy. Szczegóły podam jutro, bo juz nie mam siły pisać. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dawaj to lepsze niż Moda na Sukces odcinek pierdylion pierwszy!! Nie zasnę jak się nie dowiem co było winowajcą pewnie kartony Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Jakie szczegoly podajemy adresy i komisyjnie ustalimy ; komu piwo, komu rodzynki, komu Jacka Danielsa, a komu fige Ja dostane fige bo jestem za malo entelygentny i nie skumalem takich prostych objawow. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Dawaj to lepsze niż Moda na Sukces odcinek pierdylion pierwszy!! Nie zasnę jak się nie dowiem co było winowajcą pewnie kartony Piotreek, razem z Wiesławem strzeliliscie w dziesiątkę. Winna była klawiatura. W sumie, od razu mozna było podejrzewać to ustrojstwo. Skoro były problemy z działaniem myszy i klawiatury. Rozprawiłem sie z nią, w sensie dosłownym za pomocą odkurzacza. Nie miałem zmiłowania. Wszystko trzeszczało, a lapek wisiał do dołu klawiszami. Niestety odkurzanie przyniosło poprawę tylko na krótko. Konieczna była wymiana klawiatury. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi