tomcio123 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, to mój stary sprzęt: Win XP SP 3 AMD ATHLON XP 1100 MHz GeForce4 MX 4000 2x1 GB RAM Samsung płyta główna MSI KT3V (MS-6712) zasilacz 400 WATT Take Me. 2 x dyski twarde (pierwszy dysk Seagate Barracuda 40 GB podzielony na C: 10 GB i D: 30 GB, a drugi dysk 160 GB) Od kilku dni jest problem z komputerem, od 2 do 5 razy dziennie zamraża się i niereaguje i trzeba restarować od nowa komputer, czasami po uruchomieniu pojawi się info niebieski ekran z informacją o błędzie dysku F lub zmianie oprogramowania. Dysk F to przegrywarka Hitachi-LG DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAMm a jeśli chodzi o oprogramowanie to wymieniłem kostki pamięci RAM, miałem 256 + 2x 512, ale przed wymianą pamięci też komputer się zatrzymywał, nie wiem co jest tego wszystkiego przyczyną. Edytowane 13 Lutego 2012 przez picasso Logi zostały sprawdzone, usuwam je w związku ze zmianą lokalizacji tematu, zaś temat zamykam (kolejne nowsze tematy sugerują finalizację tutaj). //picasso Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Z tych informacji mozna powiedzieć jedno.....być moze zasilacz jest do wymiany. A moze dyski, a może kondensatory....ogólnie wszystko mozna powiedzieć. Czyli tak jakby nic nie powiedzieć. Uzupełnij dane. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zamrazanie moze byc pochodna; - zasilacza - pusc go na probe z 10 pietra 1-go kwietnia - pamieci - dysku Jakie informacje o bledzie;? - przytocz lub daj scrina. "Przegrywarke" wymontuj na probe. Wyjasnione? Wyjasnione i zadne logi nie potrzebne. @edit upss mam srebry medal Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Post do kasacji lub temat do przeniesienia. A ile wolnego masz na tej olbrzymiej partycji systemowej C: - więcej niż 1%? Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 To można przenieść temat bo nie wiedziałem gdzie go założyć. Na dysku C: 10 GB mam wolnego 4 GB, o błedzie nie mogę napisać skoro pojawia się blue screen. I ostatnio zasilacz przy uruchomieniu zaczyna głośno chodzić tak przez jakieś 10 minut, potem już jest normalnie. Wymieniona pamięc RAM raczej nie jest problemem, zobaczyłem na stronie producenta i są one zgodne z płytą główną. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 I ostatnio zasilacz przy uruchomieniu zaczyna głośno chodzić tak przez jakieś 10 minut, potem już jest normalnie. kończy się wentylator w zasilaczu, jeśli to rzeczywiście wentylator w zasilaczu, a nie np. ten na procesorze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi