ichito Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Miło mi poinformować, że stało się coś chyba nieoczekiwanego, aczkolwiek bardzo sympatycznego i pożytecznego - wraz z pojawieniem się nowej wersji SpySheltera oznaczonej numerem 4.17 (19 czerwca b.r.) producent postanowił zaoferować również darmową wersję swojego programu. Od tego momentu produkt ma dwie linie rozwojowe: SpysShelter Personal (darmowa) i SpyShelter Premium (płatna). Wersja Personal ma pewne ograniczenia funkcjonalne w stosunku do wersji płatnej - porównanie obu wersji http://www.spyshelter.com/description.html#Overview SpyShelter uznawany jest za najskuteczniejszy program do blokowania loggerów - czyli tego rodzaju złośliwego oprogramowania, które potrafi przechwytywać np. tekst wprowadzony z klawiatury, ekran użytkownika, zawartość schowka, obrazy z kamery internetowej czy przekazywany przez sieć głos...jest pierwszym na świecie programem, który właśnie przed tym ostatnim zagrożeniem ustanowił ochronę (AntiSoundRecorder). Nie będę się rozpisywał na temat możliwości programu - jego ocen na różnych zagranicznych i polskich forach jest dość sporo - w każdym razie program swoimi możliwościami i wynikami testów wzbudził wiele sprzecznych opinii i kontrowersji, niemniej wyniki tych testów wskazują jednoznacznie, że w porównaniu ze SpyShelterem poległy m.in. osławiony OA, Comodo, DefenseWall czy najbardziej znany w tej kategorii Zemana AntiLogger - mały przykład tutaj Oczywiście należy nadmienić, że SpyShelter jest POLSKIM produktem, co wg niektórych opinii na zagranicznych forach było m.in. przyczyną lekkiego niedowierzania, co do jego skuteczności Strona domowa programu http://www.spyshelter.com/download.html Odnośnik do komentarza
jankomuzykant Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Szkoda że wersja Personal nie działa na x64 .Wersja Premium działa na x64 i x 32 .Testy które przedstawiłeś są stare,nowa wersja zemany przechodzi je wszystkie. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Szkoda że wersja Personal nie działa na x64 .Wersja Premium działa na x64 i x 32 .Testy które przedstawiłeś są stare,nowa wersja zemany przechodzi je wszystkie. Pozwolę sobie na trochę prywaty i powiem nieco egoistycznie...póki co, mało mnie obchodzi, że wersja darmowa SS nie ma wsparcia dla systemów 64-bitowych...XP-ki i W7 u mnie są 32-bitowe i chyba nieprędko się zanosi na zmianę Ale już poważniej...owszem wiem, że podałem stare testy, ale już wtedy SS miał potężną moc, a od tego momentu wyszło już sporo nowych wersji, które wciąż coś udoskonalają. Wiem, że konkurencja nie śpi i dobrze, że Zemana też ma już porównywalne wyniki - w końcu ten program też mam w pełnej wersji na stacjonarnym komputerze W każdym razie dzięki za informacje...będę spokojniejszy Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Trudno się zorientować, że to program polskiej produkcji, tym bardziej, że strona jest tylko w wersji angielskiej ale adres rzeczywiście jest polski: Datpol Króla Kazimierza Wielkiego 29 32-300 Olkusz Poland Szkoda, że do testu nie wzięto GeSWalla. Przypuszczam, że też by go zaliczył Odnośnik do komentarza
jankomuzykant Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Trudno się zorientować, że to program polskiej produkcji, tym bardziej, że strona jest tylko w wersji angielskiej a kontakt i about US. Szkoda, że do testu nie wzięto GeSWalla. Przypuszczam, że też by go zaliczył Omkar możesz przetestowac Geswalla programem Test Tool ze strony producenta programu. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Omkar możesz przetestowac Geswalla programem Test Tool ze strony producenta programu. Dzięki! Nie zaliczył wszystkich z kamerą oraz z nagrywaniem dźwięku ale to mi nie przeszkadza. Niektóre AV sypią FP podczas skanu pliku: "AntiTest.exe": http://www.virustotal.com/pl/analisis/0e44b7e833f4169b3cbf0cd5147018749fe039e0710db26f57725d6d72ff5124-1277148065 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi