Asia Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Hej Mam problem z laptopem, rodzina coś nakombinowała dokładnie nie wiem co. Po włączeniu komputera niby wszystko działa ale jak wejdzie się w Mój Komputer, przeglądarkę muli strasznie i po kilku sekundach totalna zawiecha znikają napisy z ikon z pulpitu, menu start częściowo znika. Skanowanie logów zostało zrobione z trybu awaryjnego gdyż z normalnego poziomu nie dałoby rady bo wyskakuje też informacja: "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. Skojarz odpowiedni program, używając aplety Opcje folderów w Panelu sterowania" (Do panelu nie ma szan żeby wejść bo się zawiesi) . Nie idzie też wyłączyć komputera poprzez zamknij system: "Nie masz uprawnień do zamykania tego komputera". Dziękuje za pomoc GMER: http://wklej.org/id/354069/ Edit: Ogólnie chyba po przejechaniu jakimiś starymi programami których zawsze używam infekcja została usunięta ale pozostał problem z: "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. Skojarz odpowiedni program, używając aplety Opcje folderów w Panelu sterowania" przy każdej aplikacji. Jeśli jeszcze system nie do końca się załaduje to idzie otwierać aplikacje ale po załadowaniu blokuje się, system chodzi ale nic nie idzie otworzyć. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
SolelyRose Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. Skojarz odpowiedni program, używając aplety Opcje folderów w Panelu sterowania" nie mogę znaleźć bezpośredniego linku, do exefix'a, ale można inaczej.. skopiuj to co niżej: Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.exe\shell\open\command] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\secfile\shell\open\command] [-HKEY_CLASSES_ROOT\.exe\shell\open\command] [HKEY_CLASSES_ROOT\.exe] @="exefile" "Content Type"="application/x-msdownload" [-HKEY_CLASSES_ROOT\secfile] i zapisz jako exefix.reg mając już taki plik kliknij dwa razy, albo prawym = scal. Powinno pomóc, nie wiem, czy nie jest konieczne przy tym ponowne uruchomienie komputera. Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi