biker73 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Witam mam taki oto problem mam laptopka hp z zainstalowanym systemem w7. Wyskakuje mi na nim błąd kosz na dysku c:, d: jest uszkodzony ( podgląd w pliku) poza tym nie da się zainstalować aktualizacji. Dysk sprawdziłem antimalwarem i nodem, anti znalazł jakieś śmieci które usunąłem dodatkowo podłaczyłem dysk do komputera z xp i fizycznie usunąłem kosz z partycji c i d jednak nie dało to żadnego efekty. Z góry dziekuje za porady. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 poza tym nie da się zainstalować aktualizacji Brak informacji, opisz dokładnie o co chodzi i jakie błędy widzisz. podłaczyłem dysk do komputera z xp i fizycznie usunąłem kosz z partycji c i d jednak nie dało to żadnego efekty Przeprowadź sprawdzanie dysku: Start > w polu szukania cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wpisz komendę chkdsk /f /r PS. W logach z OTL: zresetuj plik HOSTS do postaci domyślnej narzędziem Fix-it z KB972034 + odinstaluj zbędny WinAmp Toolbar. . Odnośnik do komentarza
biker73 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Chkdsk pracował 2 h, odinstalowałem toolbar winampa oraz użyłem fix-ita nadal to samo od razu przy uruchomieniu windowsa wyskakuje okienko z błędem kosza Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Chkdsk pracował 2 h (...) nadal to samo od razu przy uruchomieniu windowsa wyskakuje okienko z błędem kosza Czy checkdisk notował jakieś uszkodzenia i coś naprawiał? Wprawdzie już kasowałeś foldery Kosza z poziomu XP, ale spróbuj ponownej kasacji via linia komend. Start > w polu szukania cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator i wpisz polecenia: RD /S /Q C:\$Recycle.Bin RD /S /Q D:\$Recycle.Bin Przy okazji, popatrz czy nie ma katalogów Koszy starszego systemu, tzn. RECYCLER bądź RECYCLED. Gdyby takowe były, zastosuj podobne komendy jak wyżej podstawiając inne nazwy katalogów. Apropos defektu aktualizacji, nadal nie odpowiedziałeś na pytanie: poza tym nie da się zainstalować aktualizacji Brak informacji, opisz dokładnie o co chodzi i jakie błędy widzisz. . Odnośnik do komentarza
biker73 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Niestety polecenie rd nie zadziałało cały czas podczas startu system wyskakuje błąd kosza. Zauważyłem jeszcze jeden niepokojący objaw działa mi tylko przeglądarka firefoxa. Ie oraz opera nie pobiera stron, dla testu założyłem osobnego użytkownika i na nim działa każda z tych przeglądarek. A co do aktualizacji to po prostu nie pobiera ich z netu. Na dysku nie ma katalogów Koszy starszego systemu Doszedłem do tego dlaczego nie ściągają się aktualizacje(nie działa usługa inteligentnego transferu), niestety nie znam antidotum. Próbowałem wgrać service packa 1 niestety wyskakuje ten sam błąd Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 biker73 od uzupełniania wypowiedzi, gdy nikt jeszcze nie odpisał, służy opcja Edytuj, zamiast tworzenie X postów w ciągu. Posty łączę. Tak się zaczynam zastanawiać czy przypadkiem tu nie ma infekcji ZeroAccess (choć ani logi ani skan NOD tego nie wykazały). Przy tej infekcji na forum występowały jakieś tajemnicze błędy o "uszkodzonym koszu" oraz z usługą BITS też były problemy. 1. Wstępnie zaprezentuj wygląd usługi BITS w rejestrze i na dysku, oraz na wszelki wypadek wyszukiwanie linków symbolicznych. Uruchom OTL, wszystkie opcje ustaw na Brak+Żadne, zaś w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BITS /S /md5start qmgr.dll /md5stop C:\Windows\*. /RP /s Klik w Skanuj. Przedstaw log wynikowy. 2. Wykonaj także weryfikację poprawności plików systemowych za pomocą komendy sfc /scannow, przefiltruj CBS.LOG do znaczników [sR] i przedstaw log wynikowy: KLIK. . Odnośnik do komentarza
biker73 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 1. Załączam log, dodatkowo próbowałem wysłać ten plik z uszkodzonego komputera, nie dało się tego zrobić wystąpił błąd IO 2. Mam nadzieje że zrobiłem wszystko poprawnie dodaję log OTL.Txt sfc.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 1. Usługa BITS ma poprawne parametry. Wypróbuj tradycyjne resetowanie obszaru Windows Update za pomocą automatycznego narzędzia Microsoftu: KLIK. 2. SFC namierzył pewne usterki, jednego pliku jednak nie zdołał naprawić: 2012-01-11 09:17:04, Info CSI 000002f0 [sR] Cannot repair member file [l:24{12}]"WMVSENCD.DLL" of Microsoft-Windows-WMVSENCD, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing2012-01-11 09:17:04, Info CSI 000002f1 [sR] This component was referenced by [l:206{103}]"Microsoft-Windows-Media-Format-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385.WindowsMediaFormatRuntime"2012-01-11 09:17:04, Info CSI 000002f2 [sR] Could not reproject corrupted file [ml:48{24},l:46{23}]"\??\C:\Windows\SysWOW64"\[l:24{12}]"WMVSENCD.DLL"; source file in store is also corrupted Pobierz plik w wersji Windows 7 x64: KLIK. Plikiem tym zamień aktualny C:\Windows\SysWOW64\WMVSENCD.DLL posługując się aplikacją Windows Se7en File Replacer. Następnie uruchom ponownie komendę sfc /scannow. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi