jakguzik Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam, po przestudiowaniu tematów "ważnych" i poleceniu was na stornie Comofixa zdecydowałem się złożyć temat, ponieważ skany Nortonem i CCelanerem nie pomagały. System: Windows 7 64bit Opis problemu: Jak w temacie. Wybrane programy wyłączają się bez podania konkretnej przyczyny i ostrzeżenia. Kiedy próbuję wejść z poziomu google na stronę typu Combofix lub "programs shutting down virus" podawana jest informacja "Podana strona może zawierać wirusa. Nastąpi zamknięcie przeglądarki." Po czym oczywiście przeglądarka zostaje natychmiast zamknięta. Stąd moje podejrzenie o to, że jakiś zewnętrzny proces złośliwie robi mi żarty. Warto dodać, że w trybie awaryjnym objaw dotyczący wyłączania się przeglądarki nie występuje. Warto wspomnieć, że zanim trafiłem na fixitpc i przeczytałem wasze uwagi na jego temat przejechałem system Combofixerm (zachęciły mnie do tego recenzje) do którego również podaję loga. Logi wykonano w kolejności: Combofix, DDS, OTL DDS.txt DDS_Attach.txt combo_log.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
jakguzik Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 O dziwo po przeskanowaniu ComboFIXem wszystko w trybie normalnym działa poprawnie - problem został usunięty. Przepraszam za fatygę. Temat do zamknięcia/usunięcia Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) ComboFix rzeczywiście usunął infekcje, ale to nie znaczy, że nie ma tu nic do roboty jeszcze. Jak już tu jesteś to zrobimy parę rzeczy. 1. Przejdź w panel usuwania programów i odinstaluj sponsoringi - Conduit Engine / IncrediMail MediaBar 4 Toolbar 2. Zaprezentuj log z AD-Remover z opcji Scan Edytowane 5 Lutego 2012 przez picasso 5.02.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi