grandx86 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam. Ostatnio zainstalowałem na moim komputerze Windows Server 2008 (Enterprise). Do tego doszedł SP2 i spolszczenie. Wszystko działa jak należy tylko ekran bootowania systemu (gdzie do wyboru mam m.in. Windowsa XP i "Memtesta") jest po angielsku. Czy da się to w jakikolwiek sposób spolszyć. P.S Mam nadzięje, że wybrałem dobry dział, ponieważ Windows Server 2008 opiera się na jądrze Windows Vista. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Wszystko działa jak należy tylko ekran bootowania systemu (gdzie do wyboru mam m.in. Windowsa XP i "Memtesta") jest po angielsku. Czy da się to w jakikolwiek sposób spolszyć. Jeżeli w ukrytym katalogu Boot (zlokalizowany na partycji z plikami startowymi) na pewno jest polskie MUI (katalog pl-PL), uruchom cmd jako Administrator i wpisz polecenia: bcdedit /set {bootmgr} locale pl-PL bcdedit /set {current} locale pl-PL Aktualną postać rzeczy ({identyfikator} + locale) podglądniesz wpisując gołe polecenie bcdedit. P.S Mam nadzięje, że wybrałem dobry dział, ponieważ Windows Server 2008 opiera się na jądrze Windows Vista. Platformy bez działów dedykowanych lądują w głównym widoku (KLIK). . Odnośnik do komentarza
grandx86 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Dziękuję bardzo za pomoc Ale zanim użyciem Twoich komend, okazało się, że system kompletnie padł . Powodem było moje przeniesienie partycji z Serverem do partycji rozszerzonej, lecz udało mi się to naprawić (problemy z literacją dysków) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi