mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam. Przytrafiło mi się coś podobnego co w temacie http://www.fixitpc.p...ie-do-otwarcia/ . A dokładniej wszystko było ok. Poszłam do koleżanki by wgrała mi zdjęcia na dysk wyskoczyły jej jakieś niby wirusy coś tam porobiła bez mojej wiedzy. Po powrocie do domu podłączyłam dysk i zdziwił mnie wygląd folderów, gdyż zamieniły się w skróty, których nie mogę otworzyć . A gdy próbuje wyświtla się komunikat: "System Windows nie może odnaleźć pliku "I:\RECYCLER\0xA25D5DBD.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie." Oczywiście dzwoniłam w tej sprawie do koleżanki, ale ona nawet niewie, że coś zrobiła. A ja niewiem co w tej sytuacji zrobić , miałam tam zbiór rzeczy z paru lat , zdjęcia itp. Bardzo zależymi na odzyskaniu tego, z tym, że w sprawach komputerowych jeśli chodzi o naprawy całkowicie się gubię , a boję się robić cos na własną ręke. Myślę już by nawet ściągnąć jakiegoś fachowca chyba, że ktoś mi tu pomoże, najbardziej licze na pomoc użytkownika picasso. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Przytrafiło mi się coś podobnego co w temacie http://www.fixitpc.p...ie-do-otwarcia/ . Bez logów jak w tamtym temacie pomoc jest niemożliwa. Wykonaj OTL i USBfix z opcji Listing. Przy skanowaniu usbfix dysk ma być podpięty Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Nie mam wyjścia więc staram się to jakoś zrozumieć chodziło o to? : UsbFix.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Usuwam wszystkie niepotrzebne posty. @Nights podajesz złe instrukcje. Tutaj jest więcej do usuwania. Pomijam fakt, że nie powinieneś się tu udzielać gdyż zasady tego działu jasno mówią, że uprawnieni do pomocy są tylko prowadzący dział aby uniknąć właśnie tego typu bałaganu. @mocarna2011 wykonaj poniższe zalecenie: 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKCU..\Run: [Amkaka] C:\Users\DasiA\AppData\Roaming\Amkaka.exe () O4 - HKLM..\RunOnce: [] File not found :Files attrib /d /s -s -h H:\* /C H:\*.lnk RECYCLER /alldrives :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ok wykonałam wszystko. OTL.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Tutaj wygląda dobrze natomiast wykonaj dla pewności nowy log z USBFix tak jak poprzednio przy podpiętym urządzeniu przenośnym. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Już mogę sprawdzić, czy działa ? UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Niestety nie powiodło się to do końca więc poprawka tym razem inną metodą. Otwórz systemowy notatnik i wklej do niego taki tekst: H: attrib /d /s -s -h H:\* del /s H:\*.lnk pause Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT >>> uruchom ten plik Do obejrzenia dajesz nowy log z USBFix. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Pokazało się coś takiego: UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jest lepiej bo skróty zniknęły, ale ciągle poukrywane są właściwe foldery. Powtórz część polecenia o tej treści: H: attrib /d /s -s -h H:\* pause Do oceny nowy log z USBFix Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ok. UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Nadal to samo i nie wiem dlaczego. Czy aby nie ma tam jakiegoś błędu? Czy na pewno dobrze wklejasz polecenie? Powtórz to. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Wydaje mi sie, że tak wklejam w notatnik: H: attrib /d /s -s -h H:\* pause Zapisuje jako ten FIX.BAT włączam później , a nastepnie wykonuje to usbfix. O to kolejny wynik: UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Nights Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Dane są ciągle na dysku. Widok do nich możesz uzyskać poprzez ten sposób: http://windows.micro...ow-hidden-files Jak już je zobaczysz kliknij PPM > Właściwości i na dole w oknie masz "Atrybuty". Z każdego odkrytego pliku/folderu odznacz "ukryty" (chociaz w sumie ta opcja powinna być na szaro, ale spróbować warto). #mocarna Zrób to, co napisałem, a je ujrzysz. One po prostu przybrały atrybut ukrytych, a ze zdjęciem ich jest problem. A, i nie musisz pisać ciągle post pod postem - istnieje opcja edytuj. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Chwila moment obecnie wchodząc na dysk po podłaczeniu nie ma żadnych folderów , jest pusto a pamięć zajęta , czemu? Narazie nic nie bede robic, zobaczymy może jeszcze landuss cos w ciągu dnia napisze. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Wejdź w panel sterowania i przełącz na widok klasyczny (jeśli masz inny) a następnie wejdź w opcje folderów > zakładka widok i zaznacz tam "Pokaż ukryte pliki i foldery" oraz odznacz "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego". Po zatwierdzeniu zmian foldery powinnaś ujrzeć. Co zrobić dalej masz napisane wyżej. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zrobiłam, foldery są widoczne takie przeźroczyste tylko to wyżej to niewiem gdzie te atrybuty są. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Przecież napisał ci wyżej @Nights. Prawy klawisz myszy na folderze, Właściwości i dalej to co masz zalecone. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Sorki źle przeczytałam, opcja ta jest niemożlwia do odznaczenia jest na szaro , ale rozumiem, że to nie ma jakiegoś większego wpływu mimo iż foldery są przeźroczyste ? I tak teraz ostatnie pytanie jak mam "zabezpieczyć" dysk czy go używać żeby kolejna taka sytuacja sie nie zdarzyła, planuje też zgrać wszystko z dysku na komputer zapisać na płyty i wgrać spowrotem na dysk, ale wcześniej go jakoś przygotować by był jak nówka. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Foldery są jak to mówisz "przezroczyste" bo nadal są ukryte tylko masz opcję ustawioną tak, że te ukryte widzisz, ale gdy opcje przestawisz to na nowo nie będą one widoczne. Jeszcze raz spróbuj to zrobić tylko inaczej. Wpiszesz wszystko z ręki. Wciśnij z klawiatury kombinację klawisz z flagą Windows + R i w oknie, które się otworzy wpisz cmd a następnie wpisz poniższy ciąg: H: ENTER attrib /d /s -s -h H:\* i ENTER Zwróć uwagę na spację - podaje dla ułatwienia - attrib<spacja>/d<spacja>/s<spacja>-s<spacja>-h<spacja>H:\* Gdyby był jakiś błąd to daj znać. Następnie wykonujesz nowy log z USBFix do wglądu. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ok już robię tylko najpierw mam znów mam tą opcje przestawić by ich nie widziec i wtedy to wykonać co napisałeś? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 To jest obojętne i zależy tylko od ciebie. Zrób tak jak masz ochote. Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Wpisałam pokazało się coś takiego Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Pokaż nowy log z USBFix Odnośnik do komentarza
mocarna2011 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 . UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi