EsCuDo Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam wszystkich Forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć, ja powinien wyglądać pełen pakiet zabezpieczający Mój System Windows 7 64-bit oraz prosiłbym o opinię o antywirusie Avast! 6.0 Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie udzielone mi odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Pełen pakiet zabezpieczający powinien zawierać antywirusa, zaporę sieciową , HIPSA, sandboxa . Pakiet Internet Security od Avasta zawiera wszystkie te moduły , lecz wyżej cenię sobie pakiety Kaspersky'ego oraz Comodo, jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa,. Co do Avasta , program ten poczynił spore postępy w stosunku do wersji 4.8. Jako pakiet wprowadzono sandboxa, ulepszono antywirusa, obniżono zapotrzebowanie na zasoby komputera. Co do AV Avasta 6.0 , na pewno jest lepszy od wersji 4.8, lecz nie opierałbym ochrony tylko na nim, skłaniałbym się do dorzuceniu do niego solidnego Firewalla, najlepiej z Hipsem np. Online Armor, Pc Tools, Private Firewall, ewentualnie samego Firewalla np. Look 'n' Stop, Sygate i do tego oddzielnego Hipsa: MalwareDefender( 32 bit systemy), GesWall , WinPatrol. To jedne z przykładów. Jak się chce ktoś zabunkrować można skorzystać z piaskownicy(sandbox) np. Sandboxie lub BufferZone . Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam wszystkich Forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć, ja powinien wyglądać pełen pakiet zabezpieczający Mój System Windows 7 64-bit oraz prosiłbym o opinię o antywirusie Avast! 6.0 Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie udzielone mi odpowiedzi. Pełen pakiet zabezpieczający powinien zawierać zaporę sieciową, program typu HIPS, piaskownicę, antywirus, antyspam oraz ochronę rodzicielską. Przykładem takiego pakietu jest Kaspersky Internet Security. Avast jest programem antywirusowym o niezbyt wysokiej wykrywalności. Z darmowych antywirusów bardziej polecam Avirę. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ja tylko w kwesti formalnej. Jaki kolega ma sprzet bo nie chcielibysmy chyba zamulic koledze np. laptopa z jednordzeniowym CPU i 2-ma GB pamieci . Poza tym przepraszam nie mam polskich znakow. Odnośnik do komentarza
EsCuDo Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Dobrze, już podaję Komp stacjonarny - lat 1. CPU : Intel Core i5 750 @ 2.67GHz (4 rdzenie) RAM : 4 GB @omkar Ochrona rodzicielska mi niepotrzebna, bo jestem młody i tatuś jest zainteresowany, czy nasz komputer jest dobrze zabezpieczony . Więc Drodzy Koledzy, mówicie, że Avast to masakra? ;] Tak btw., wiem, że powinienem założyć nowy temat, ale czy plik neoks.exe jest szkodliwy? Wlazło mi coś takiego na mojego pena... nr 1. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zapytałeś co pełny pakiet zabezpieczający powinien zawierać, więc Ci odpowiedziałem. Moi faworyci, to CIS oraz KIS. Przeskanuj ten plik na VirusTotal Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ja tam bede maluczki i skulony; mam zapore z Win7x64 i Microszajsowego darmowego tego tego. Od roku przyznam z podkulonym ogonkiem nic; zadna pchla nie wskoczyla na grzbiet. . Laze po za przeproszeniem nie do konca odzianych kotkach czasem (oczywiscie przez przypadek i po 22-giej) i nic, a to ciekawostka. Do piaskownicy tylko si...am. Przyznam jeszcze, ze jest router z zapora, ale ustawiona na automat bo innych opcji staruszek nie ma (i lepiej, glupoty nie podkuszaja do ustawiania). Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ostrożny i doświadczony user, przy odrobinie szczęścia i zaporze w routerze, nie potrzebuje żadnej ochrony w tym także szajsowatego MSE Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 I to podsumowanie (dla mnie ) tez moze byc dodatkowa kierunkowa informacja. O to chyba chodzi w takich tematach - roznorodnosc rozwiazan z logika dzialania. Odnośnik do komentarza
EsCuDo Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Temat do zamknięcia ;> Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi