walus002 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jak w temacie antywirus razem z firewall'em. Korzystałem z Eset Smart Security4 (obecnie mam wersję 5) ale przepuścił on mi wirusa Zero Acces'a -który narobił mi niezłego syfu... (a jak już go wykrył to nie potrafił mi go usunąć) Mogą być płatne i darmowe. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 walus002 polecam KIS 2012. Nie miałem przypadku aby coś przepuścił. Skocz -> http://www.gold.pl/ Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Normalnie szczena opada. Widzisz ten temat tuż pod Twoim? - http://zapodaj.net/65e623b5770a.png.html Ogarnij się zanim coś spłodzisz. Troszeczkę samodzielności i dobrej woli... Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Najskuteczniejsze pakiety to KIS I COMODO. To pakiety co posiadają AV, FW, HIPSA, Sandboxa+ Chmure i wszystkie warstwy ochrony są na bardzo wysokim poziomie, może AV Comodo orłem w wykrywaniu nie jest, ale jako pakiet się sprawdza. Za Kisa musisz płacić 155zł za rok licencji, Comodo za Free. Naturalnie przedstawiłem te pakiety, które wybijają się skutecznością. Jak z wygodą użytkowania to musisz sam sprawdzić. Co do Eseta, używam teraz wersje 5 , jeśli ustawisz HIPSA na tryb interaktywny to będzie lawina komunikatów ze strony Eseta, zareaguje na każdą czynność. Jeśli masz cierpliwość, rozumiesz komunikaty to zostań przy nim , będzie Cię chronił dobrze pod warunkiem, że nie będziesz bezmyślnie klikał . W trybie automatycznym HIPS jest dziurawy jak sito, atrapa , ale za to wygoda, cisza ze strony Eseta. Pakiet na moim kompie spisuje się dobrze, nie szarpie prockiem, strony internetowe ładują się szybko, dużo ramu nie pobiera. Kasper jest bardzo dobry, używam go od wersji 5 Personal, najnowszą używałem parę miesięcy , nie było z nim problemu, przez parę dni od tak sobie obciążenie procesora w czasie spoczynku podnosiło się do 70%, zaczął mulić, dlatego musiałem wywalić, czasem ma takie fanaberie , ale skuteczny jest bardzo. Mozna Ci polecić w sumie BullGuarda, ma pod maską silnik Bitdefendera i FW z Hipsem Outposta, bardzo ciekawy mix. Uchodzi czy uchodził ten pakiet ma muła, ale u mnie chodził bardzo sprawnie , warto przetestować . F-Secure IS też trzyma poziom , również posiada silnik Bitdefendera i swój heurystyczny, Firewall, okej. Więc praktycznie wymienione przeze mnie pakiety z wyjątkiem Comodo są płatne Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 a co myślicie o dr.web ?? Ma on firewall(odpowiednia wersja) a i jeszcze Gdata podobno bardzo dobry antywirus ... Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Przypuszczam Waluś, że potrafisz logicznie myśleć oraz korzystać z wyszukiwarki w przeglądarce internetowej. Dlaczego więc pytasz, czy DrWeb posiada firewalla? Antywirusy nie posiadają firewalli, tylko pakiety zabezpieczające. Tak więc Dr.Web Anti-virus nie posiada zapory seciowej, tylko Dr.Web Security : http://www.drweb32.pl/ Płatny antywirus Dr.Web charakteryzuje się stosunkowo słabą wykrywalnością, ale należy do czołówki pod względem umiejętności usuwania wirusów. GData to ciężki antywirus korzystający z dwóch skanerów, Avasta i BitDefendera. Należy do ścisłej czołówki pod względem wykrywalności (szczególnie od-demand) ale jak wszystkie AV jest bardzo zawodny, szczególnie jeśli chodzi o najnowsze zagrożenia.. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Tak jak wspomniał Anonim2 Dr. Web wybija się na pewno umiejętnością leczenia , jest najlepszy razem z Kasperskym w te klocki , wykrywalność przy skanie na poziomie 85-90%, więc bardzo przeciętna . Gdata jako AV jest znacznie skuteczniejszy, lecz jako,że posiada 2 silniki skanujące jest cięższą aplikacją , choć z roku na rok jest poprawa w tej kwestii. Ja bym postawił na Kisa, Cisa, lub BullGuard IS, ewentualnie pozostał przy Esecie przy odpowiedniej konfiguracji. Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 @walus002 Zostaw Sobie tego ESET Smart Security 5, w ochronie HIPS najpierw ustaw Tryb uczenia się, uruchom zainstalowane programy i zmień na Tryb interaktywny. Do ESET Smart Security 5 możesz dołożyć Sandboxie dla najczęściej atakowanych programów (przeglądarki internetowe, czytniki PDF, odtwarzacze multimedialne, komunikatory internetowe, programy p2p itp.) i HitmanPro do sprawdzania plików przed zainstalowaniem i okresowego skanowania systemu. Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ciągle jestem na trybie interaktywnym... Od wersji 4 I pozostanę przy ESS Odnośnik do komentarza
beyondZork Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Podepne sie - pod slabiutki netbook, jak asus 1011px (1.6ghz, 1gb ram), jaki zestaw bylby najlepszy? Comodo? Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ciągle jestem na trybie interaktywnym... Od wersji 4 I pozostanę przy ESS Nie chodzi mi o tryb pracy zapory sieciowej, ale o nowy moduł HIPS, którego nie było w ESS 4. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Podepne sie - pod slabiutki netbook, jak asus 1011px (1.6ghz, 1gb ram), jaki zestaw bylby najlepszy? Comodo? Comodo tak, ale nie cały pakiet (antywirus mocno przymula), tylko firewall z piaskownicą, Defense+ i antywirusem w chmurze (skanuje tylko nierozpoznane - uruchamiane pliki). Ja używam go na blaszaku (Athlon 1.8 Ghz, 1 gb ram) i jest nieodczuwalny. Propozycja konfiguracji: http://forums.comodo.com/polski-polish/optymalna-konfiguracja-comodo-internet-security-premium-t60227.0.html Odnośnik do komentarza
juliana Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ja się chciałam zapytać z kolei o opinię o AVAST! Internet Security 6.0. Dotąd korzystałam z ESS, z wersją 4 nie było problemu z reinstalacjami wesji trial, ale już ESS 5 RC (z którego byłam zadowolona), jak skończyła się licencja, musiałam odinstalować. No, i teraz mam tego Avasta z licencją wyszukaną w sieci ważną do kwietnia 2012. Widzę, że kompa nie "zamula", ale co ze skutecznoscią? Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ja się chciałam zapytać z kolei o opinię o AVAST! Internet Security 6.0. Dotąd korzystałam z ESS, z wersją 4 nie było problemu z reinstalacjami wesji trial, ale już ESS 5 RC (z którego byłam zadowolona), jak skończyła się licencja, musiałam odinstalować. No, i teraz mam tego Avasta z licencją wyszukaną w sieci ważną do kwietnia 2012. Widzę, że kompa nie "zamula", ale co ze skutecznoscią? Lżejszy od ESET-a,ma namiastkę sandboxa-więc od biedy można coś w nim testować,dodatkowo-SafeZone np.do zakupów on-line,WepRep-który ocenia reputację stron. Ogólnie ma więcej przydatnych funkcji od ESET-a,trochę gorzej z usuwaniem wykrytych zagrożeń.Możesz go spokojnie instalować i dodać do niego np.SpyShelter Free. Odnośnik do komentarza
juliana Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dziękuję, uspokoiłam się, no to do kwietnia mam spokój, a potem się zobaczy. Czy transakcje online powinnam robić w Safe Zone, nawet jesli zainstaluję SpySheltera? Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Starczy Safe Zone w Avaście. avast! SafeZone jest specjalna przeglądarką internetową w avast! Pro Antivirus 6.x i avast! Internet Security 6.x, która pozwala przeglądać strony internetowe w prywatnym, bezpiecznym środowisku, niewidocznym dla reszty systemu. Jeśli korzystasz z bankowości elektronicznej, robisz zakupy on-line, lub korzystasz z innych transakcji wymagających wyjątkowego zabezpieczenia, możesz mieć pewność, że dane osobowe nie mogą być monitorowane przez programy szpiegujące lub oprogramowanie rejestrujące działanie klawiatury. W przeciwieństwie do Strefy Bezpiecznej avast!, która ma zachować, co jest zawarte wewnątrz tak, że nie może zaszkodzić reszcie systemu, tak SafeZone został zaprojektowany, aby zabronić dostepu do swojej zawartości wszystkim programom zewnętrznym. Spyshelter ma moduł antikeylogger chroniący przed keyloggerami oraz HIPSA. Jak chcesz się bunkrować to instaluj jeszcze SH. Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Podepnę się, gdyż nie chcę mnożyć bytów... Mam zagwozdkę. Chcę kupić Kasperky'ego na dwa komputery. Jeden z nich to lap porządny (win 7 HP x64), drugi netbook badziewny (win 7 starter). Myślałam, żeby wziąć PURE, ale wypada dość drogo i można kupić tylko nieparzyste ilości licencji, więc chyba zdecyduję się na KIS, który (tak mi z opisu wynika) jest bardziej ochronny. Backupy i tak robię Paragonem. I teraz: co do tego? Wymyśliłam WinPatrol (ale on chyba tylko x86) i Spyshelter (też tylko x86) plus Panda USB Vaccine. Moglibyście polecić odpowiedniki WInPatrol i Spyshelter do win x64? A może w ogóle coś innego? Jakiś sandbox? Bo KIS pisze, że ten jego działa z ograniczeniami na platformie 64-bit. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 ayla używam KIS 2012 [ta sama licencja] na stacjonarnym PC i notku z win7 x64 i nie stwierdzam żadnych "sensacji". Patrz mój post #2. Bierzesz licencję na 2 kompy na 1 rok za 129PLN. Po roku masz bonus czyli taniej [109PLN]. Poza tym ma ochronę w chmurze i piaskownicę . Polecam ! Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 @ ayla Przecież Spyshelter jest na systemy 64 bitowe. Windows x32/x64 compatible. Alternatywą jest Zemana Anti-logger, też działa na systemach 64 bitowych . Z piaskownic mogę polecić sandboxie . Jest kompatybilne z systemem Windows 7 64 bit, ale mając pakiet Kis z sandboxem nie widzę sensu używaniu 2 piaskownic , chyba,że zainstalujesz KAV+ osoby Fw i dodasz sandboxie Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ok, dzięki. No ale Spyshelter w wersji darmowej jest tylko na x86, tak przeczytałam. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Chyba,że Free, to masz rację. Myślałem,że chodzi Ci o wersje Premium. Więc zainstaluj Zemanę Anti-Logger Odnośnik do komentarza
darq Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Czy może ktoś testował Comodo Internet Security Premium 2012 ?Skończyła mi się subskrybcja na Eset Smart Security i szukam jakiegoś darmowego zamiennika. Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Polecam NOD32 Antivirus 4. Przyznam że spisuje się świetnie, ogólnie skuteczny i szybki, nie obviąża systemu. Do usuwania Malvare mogę polecić Emsisoft antimalvare - w wersji darmowej program działa jako skaner, więc nie chroni w czasie rzeczywistym, ale za to świetnie radzi sobie z usuwaniem niebezpiecznych śladów z rejestru, śledzących ciasteczek. Jedyny minus to to, że sam nie aktualizuje bazy sygnatur. trzeba wymusić aktualizację ręcznie przed rozpoczęciem skanowania. Odnośnik do komentarza
mamutu Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak na przyszłość to polecam Emsisoft Anti-Malware+Online Armor Premium wiesz mi nie ma obecnie nic lepszego . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi