MegaTherion Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Witam, Mam Win7 x64. Podłączam dysk 2,5'' przez USB2. Wszystko działa jak należy. Chce bezpiecznie usunąć sprzęt i jest brak komunikatu o usunieciu. Po czym nie mam dostępu do dysku, ale system, eksporer widzi dalej dysk. Daje screen. Dodam, że dysk sprawdzałęm na innym kompie. Odmontowuje się poprawnie. Sprawdzałęm na innym kablu i problem jest ten sam. Pendrivy odmontowują się prawidłowo z systemu. Daje screen (to ten samsung G2). Cczemu tak zachowuje się port USB ? A moze to wina konfiguracji systemu ? Jak to zweryfikować ? Dodam jeszcze ze po próbie odmontowania dysku komutera nie można zamknąc(resetuje się) Proszę o porady w celu rozwiazania problemu. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Daj no logi systemowe... https://www.fixitpc.pl/forum-8/announcement-4-zakladanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/ Nie bardzo rozumiem treść: Dodam jeszcze ze po próbie odmontowania dysku komutera nie można zamknąc(resetuje się) Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Logi z OTL http://wklej.org/id/658933/ http://wklej.org/id/658935/ Jak odmontuje dysk to dysk dalej jest widoczny w systemie jak widać na screenie. I przy zamykaniu systemu się wiesza...i po 10 min resetuje zamiast zamknąć. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Chciałem logi systemowe nie OTL wszystko jest w linku który podałem. Jak się resetuje to może być BSOD, w linku też jest opisane jak zrobić co by się nie resetował . W sumie niech ktoś zajrzy do OTL-a czy faktycznie nie ma jakiejś infekcji tak dla pewności. p.s Używasz może Acronis Sync Agent Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Nie używam. Wynik narzędzia Debugging Tools bo maiałm zrzut pamięci do C:\windows\minidump http://wklej.org/id/658956/ Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 No to ciekawe bo w logach OTL-a wyraźnie jest pakiet Acronis True Image z wieszająca się usługą o którą pytałem. Wydaje mi się ż należało by rozpocząć testy od procedury czystego rozruchu. Czyli wyłączasz wszelki autostart i podpinasz dysk i odmontowujesz. Jak na czysto pójdzie to krok po kroczku dojdziemy. http://support.micro...om/kb/929135/pl BSOD mówi o uszkodzeniu pamięci czyli A)Wadliwa sprzetowo pamięc B)Jakiś program śmieci--> stawiam na Acronisa. Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 dziękuje Ci bardzo za dotychczasową pomoc...hmmm pamięci....sprawdzę je jakimś softem do testowania pamięci pod linuxem LiveCD Acronis...bardzo lubię ten system do backupu....wcześniej na wcześniejszym systemie nie miałem problemu tego typu. Zabieram się do testów. Pozdro Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Uruchamiałem komputer w trybie diagnostycznym z wyłączonymi usługami, startupami. Tak jak z linku. Odinstalowałem Acronisa. Sprawdziłęm pamieci Memtestem86+ 2.40(brak błędów). Niestety problem dalej się pojawia. Występuje również w trybie diagnostycznym. hmmm co tu dalej sprawdzić ? Pozdro Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Sprawdź dysk USB pod kątem błędów (chkdsk). Jeszcze jedno przychodzi mi do głowy w Managerze urządzeń właściwości na tym dysku i reszta na obrazku. . Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Scan Disk (chkdsk) nie wykrył błędów. Ustawienia stacji dysków w menadżerze mam tak jak ze screenu. Problem dalej występuje. Czemu to system nie może odłączyć poprawnie tego dysku....hmmmm może sterownik jakiś szaleje ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Powiem szczerze kończą mi się pomysły :/. Co mi jeszcze przychodzi to zrobić kopię danych z tego dysku i usunąć partycję i założyć na nim na nowo. Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Tak by można było zrobić gdyby problem był powtarzalny na innych komputerach. Piotreek dzięki za informacje bo na pewno przydadzą mi się przy innych awariach itp. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Podłączam dysk 2,5'' przez USB2. Wszystko działa jak należy. Chce bezpiecznie usunąć sprzęt i jest brak komunikatu o usunieciu. Po czym nie mam dostępu do dysku, ale system, eksporer widzi dalej dysk. (...) Dodam jeszcze ze po próbie odmontowania dysku komutera nie można zamknąc(resetuje się) (...) DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (9f) A driver is causing an inconsistent power state. 1. W wynikach debugowania STACK_TEXT ma odnośnik do "rvsystem". To sterownik Returnil System Safe (i związki z woluminami). Przetestuj jego interferencję poprzez całkowitą deinstalację aplikacji. DRV:64bit: - [2011-07-01 15:41:20 | 000,065,992 | ---- | M] (CJSC Returnil Software) [Kernel | Boot | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\rvsystem.sys -- (rvsystem) 2. Jeśli nici z powyższego, spróbuj czy coś pomoże edycja rejestru tego rodzaju ("Per device"): KB2401954. Po edycji zresetuj system i przeprowadź próbę z dyskiem. . Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 1. W wynikach debugowania STACK_TEXT ma odnośnik do "rvsystem". To sterownik Returnil System Safe (i związki z woluminami). Przetestuj jego interferencję poprzez całkowitą deinstalację aplikacji. DRV:64bit: - [2011-07-01 15:41:20 | 000,065,992 | ---- | M] (CJSC Returnil Software) [Kernel | Boot | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\rvsystem.sys -- (rvsystem) Doskonale ! Działa !!! To sterownik Returnil System Safe powodował problem. Dziękuje Wam za doskonałą pomoc! Browar dla Picasso i Piotreek Pozdrawiam ps. Ciekawe czy inni tez mają ten problem z zainstalowanym Returnil ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi