Gość BelHeI Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Witam, nie jestem w stanie napisać, po jakim zabiegu mam problem z stabilnością procesu explorer.exe przy włączeniu dowolnej przeglądarki[problem testowałem i wykryłem na Opera 10.53 i 10.60beta, Chrome w najnowszej wersji. Przeglądarki są oczywiście świeżo zainstalowane, bez zbędnych dodatków. Wszelakie ochrony zabezpieczeniowe zostały również wyłączone, ale to niczego nie zmienia. Testowałem również firefoxa, ten zaś działał bezproblemów w przeciwieństwie do poprzednio testowanych. Dodam również, że uruchomię operę przy włączonym już wcześniej firefoxie to proces explorer.exe chodzi bez zarzutów. Pozdrawiam. Edit: Pozwoliłem wyedytować sobie temat, aby bardziej odzwierciedlić swój problem i pomóc Wam w znalezieniu przyczyny. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 1. Start > w polu szukania wpisz Uruchom > eventvwr.msc i szukaj czy nie ma tam błędów dotyczących explorera. Jeśli są podaj szczegóły (moduł powodujący błąd) 2. Uruchom ShellExView i wyłącz w nim wszystkie rozszerzenia oznaczone na różowo, zresetuj komputer i obserwuj skutki. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Kiedy się błąd pojawia? Przy wywoływaniu menu kontekstowego czy przy wchodzeniu w określone foldery? PS. Landuss mnie już trochę uprzedził. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Explorer.exe nie wysypuje się ani przy menu kontekstowym, ani przy wchodzeniu w jakikolwiek foldery. Pomimo, iż nie miałem problemów wynikających z błędnych wpisów w menu kontekstowym, to sprawdziłem to dodatkowo programem ShellExView, który tak jak już z góry założyłem, żadnego błędnego wpisu nie znalazł. Proces explorer.exe wysypuje się losowo i to bez określonej czynności. Potrafi się zawiesić nawet, kiedy nic nie robię przy komputerze. Edit: Tego się nie spodziewałem. Explorer.exe wieszał się, ponieważ kolidował z najnowszym bulidem Opery 10.60 o.O. Jedyne co mi pozostaje, to czekać na nowszą wersję, pozbawioną danego problemu. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 A jednak to każda przeglądarka blokuje mi proces explorer.exe... Jest jakaś rada na to? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Każda przeglądarka, czy tylko różne wersje Opery? Spróbuj uruchomić przeglądarki bez dodatków i sprawdź, jak wygląda sytuacja. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Każda przeglądarka i to bez dodatków. Opera, czy tam Google Chrome... Efekt ten sam. Edit: Problem rozwiązany. Przyczyną była funkcja "zaawansowana integracja z przeglądarką" w programie Internet Download Manager. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi