MegaTherion Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam,Nowy laptop WIN7 Home x64 na pokładzie. Usługi Windows Update i Usługa inteligentnego transferu w tle uruchomiona. Ciągle ten sam komunikat:"Usługa Windows Update nie może obecnie wyszukać aktualizacji, ponieważ usługa nie jest uruchomiona. Konieczne może być ponowne uruchomienie komputera."Proszę o porady w rozwiazaniu problemu Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Proponuje zapoznać się z dziełem naszej Picasso https://www.fixitpc.pl/topic/1230-problematyka-windows-update/ Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 zaraz sprawdzam posty super Admina Picassa Laptop "czysty" dopiero co dostałem ze sklepu ps. z winem jak zawsze coś musi wypaść...z rożnych źródeł lapki i coraz to nowe zagadki Jak sam instaluje wina z płytki nigdy nie mam takich problemów Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 powiem tak aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skrypty fixy naprawcze od majkasoft nie rozwiązały problemu. Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu / System Update Readiness tool, - odpala się z błędem kod błędu bodajże 0x8000222 . Niestety znajomy musiał zabrać laptopa, wiec dalej nie mam źródła. Ale szczerze 1 raz się z tym spotykam. Wcześniej miałem pobrany SP1 dla WIN7x64 ponad 900 mb - również w trakcie instalacji wywala tylko info iż aktualizacja nie możne być kontynuowana. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Usługi Windows Update i Usługa inteligentnego transferu w tle uruchomiona. Ciągle ten sam komunikat ze screenu (...) Laptop "czysty" dopiero co dostałem ze sklepu (...) skrypty fixy naprawcze od majkasoft nie rozwiązały problemu Znalazłam taki artykuł: KLIK. Pomijając, że nieskutecznie stosowałeś MS Fix-it (czyli teoretycznie wykonałeś część właściwą artykułu, choć ... jest różnica w ilości usuwanych obiektów w SoftwareDistribution między tymi procedurami), komentarze mają dodatkowy trop. Pojawił się wątek sterowników Intel Rapid Storage Technology, których aktualizacja pomogła: Just to share where I am having the same problem but Windows Update & BITS services are running well. Finally I found the problem is cause by Intel Rapid Storage Technology (RST) which suppose to enhance the SATA disk performance. Problem solved after I download and install the latest version from Intel. So the first thing to check is to ensure all third party drivers are the latest version. I had exactly the same problem on a new W7 install and once I updated the Intel Rapid Storage Technology driver, all was well. I would never have thought of that if I had not read your post. W związku z tym, że do systemu nie ma już dostępu, rozumiem, że nie ma tu czego szukać, dalsza diagnostyka niemożliwa. Temat zamykam. Na wypadek gdyby miała nastąpić kontynuacja: via PW poproś o otworzenie tematu. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi