Punisher2010 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak jak w temacie. Szukałem w opcjach i nie znalazłem. A bardzo mnie irytuje iż pliki zapisywane są na C:\ Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Słabo u ciebie z szukaniem. http://techblog.ginktage.com/2011/08/how-to-change-the-default-download-location-in-internet-explorer-9/ Jak zadasz pytanie jak to zmienić w rejestrze to cie zastrzelę Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Poproszę o tłumaczenie na język zrozumiały. Może być polski. @Piotreek A skąd wiesz o co biega? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 @Wiesław pewnie mojego posta nie widziałeś zerknij w sufit jest link i zapewne o to chodziło. Samo pytanie nie jest głupie bo FF ma to w opcjach np. a w IE 9 ukryte Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Samo pytanie nie jest głupie jak nie głupie jak głupie. też nie wiedziałem, bo i rzadko używam, ale poszukałem i się znalazło.Teraz czekamy na pytanie jak dojść do kibla z dużego pokoju omijając kuchnię. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez marekW Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 a w IE 9 ukryte Ale co ma ukryte? I to nie jest ukryte (znaczy to o czym myślisz bo ja nie jestem pewien znając jego pytania). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ale co ma ukryte? I to nie jest ukryte (znaczy to o czym myślisz bo ja nie jestem pewien znając jego pytania). Ustawienia managera pobierania. W FF masz Opcje-->Zakładka Ogólne i jest pobieranie, W IE trzeba odpalić te ustrojstwo od pobierania plików i tam dać ustawienia. Ot różnica subtelna.. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 O to mi chodziło Dzięks Do zamknięcia . Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wyjaśniając raport, który odebrałem: Na 99% chodzi o to, że jak się pobiera plik, to trzeba wybrać miejsce zapisu. W FF w Narzędzia -> Opcje -> karta: Ogólne jest możliwość ustawienia, czy wszystko trafia do z góry wybranego katalogu, czy przeglądarka ma za każdym razem pytać użytkownika. A w IE9 siedzi to w Narzędzia -> Wyświetl pliki do pobrania -> Opcje (na dole po lewej). Jeśli chce się wybrać inną niż domyślną lokalizację bezpośrednio przy pobieraniu pliku, to trzeba wybrać Zapisz -> Zapisz jako. Co jest ukryte? Ja też sobie to pytanie stawiam, ale chodzi pewnie o to, że w IE trzeba przejść do menedżera pobierania, a nie z ustawień, jak w Firefoxie. Zamykam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Moje wątpliwości były związane z tym wpisem: A bardzo mnie irytuje iż pliki zapisywane są na C:\ IE9 w stanie normalnym NIGDY nie zapisuje plików w takiej lokalizacji chyba, że to jest skutkiem Twich działań lub modyfikacji systemu. Jeżleli faktycznie chodzi o folder w którym zawsze mają być umieszczane pobierane pliki niezależnie od przeglądarki czy też menadżera pobierania to należy wykonać zwykłą operację: Komputer -> LPM Pobrane -> Organizuj -> Właściwości -> Lokalizacja -> Przenieś -> (wybierasz katalog w dowolnym miejscu - ewentualnie tworzysz nowy) -> Wybierz Folder -> OK (zastosuj). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Co jest ukryte? Ja też sobie to pytanie stawiam, ale chodzi pewnie o to, że w IE trzeba przejść do menedżera pobierania, a nie z ustawień, jak w Firefoxie. Dokładnie o to mi chodziło. Dla mnie bardziej intuicyjnie jest to mieć w opcjach przeglądarki a nie poukrywane w dodatkowych opcjach managera pobierania ). Ale to jest moje zdanie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi