Gość BelHeI Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam, przeinstalowałem sobie system z WinThin PC na Win7 x64 SP1 i zainstalowałem sobie kodeki K-Lite Codec Pack x64 + Media Player Classic x64. Problem w tym, że odtwarzacz wyświetla taki o to komunikat: Skoro jest Win7, to i jest najnowszy Directx, więc nie rozumiem tego komunikatu. Dodatkowo, pliki video nie są skojarzone z Media Player Classic x64, muszę uruchomić najpierw program, a potem przeciągnąć do odtwarzacza. Jak mogę skojarzyć pliki video z MPC x64? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) http://download.chip...tX_6672516.html zainstaluj to i zniknie problem z komunikatem. Po czystej instalce nie ma najnowszej wersji DirectX w 7. Ta instalka ciągnie wszystkie uaktualnienia które wyszły do 2011 roku wlącznie. Skojarzenia zrobisz w opcjach programu . jak nie da rady to przeinstaluj MPHC http://mpc-hc.sourceforge.net/ przy instalce się pyta co z czym skojarzyć. Osobiście nie widzę sensu instalowania kodeków x64. 32-bitowe działają jak należy. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 W kodekach x64 i odtwarzaczu x64 drzemie duży potencjał, gdyż u mnie na netbooku, który nie tryska wydajnością, to odczułem mega wzrost wydajności w oglądaniu filmów Wcześniej miałem system 32 bitowy, tak samo jak kodeki i odtwarzacze, teraz mam 64 bitowy system i do tego odpowiednie kodeki i odtwarzacz i jest mega wzrost, także gorąco polecam Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Mnie tam rożnicy nie robi. W praktyce komp który pociągnie x64 system to pociągnie filmy. Nie wiem jak z HD w 1080p. Zresztą ja tam przeważnie youtuba i Megavideo oglądam do tego kodeki nie są potrzebne Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ogólnie odczuwam różnicę między odtwarzaczami 32bitowymi, a 64bitowymi. Mniejsze zużycie zasobów komputera jest i sprawniej chodzą Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Możliwe a jak tam komunikat dalej wyskakuje Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak gwoli ścisłości panowie to siódemka nie zawiera domyślnie dx 9 natomiast zawiera dx 11 (wstecznie obsługujące też dziesiątkę). Dla samego MPC nie trzeba zresztą instalować całej paczki, wystarczy do katalogu z programem wrzucić D3DX9_43.dll, jeżeli natomiast będziesz chciał na tym systemie też zagrać to pełny zestaw się przyda (inna sprawa, że większość w miarę świeżych gier zainstaluje go sama w bonusie). Jeżeli zalezy ci na wydajności (i jakości) to polecam zamiast paczki k-lite czy innych takich multi-zestawów zainstalować ten pakiet: http://forum.doom9.o...ad.php?t=156191 Jest to bardzo dobrze zoptymalizowany pakiet pochodzący w całości od jednego programisty umiący wykorzystać nowoczesny sprzęt (łącznie z dekodowaniem sprzętowym na kartach nvidii). Zawiera własny splitter jak i kodeki audio i video rozpoznające większość formatów jakie można spotkać na co dzień. pzdr Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 piotreek: dzięki, komunikat już nie wyskakuje maggreg: próbowałem te kodeki z tego linku, ale jak je zainstalowałem to filmy wolniej chodziły. Dokładniej chodzi o film w jakości HD, podczas przesuwania to obraz nie nadążał za obrazem, obraz przycinał się itd... K-Lite Codec Pack x64 mi póki co w zupełności wystarcza Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Tylko dodam: maggreg: próbowałem te kodeki z tego linku, ale jak je zainstalowałem to filmy wolniej chodziły. Dokładniej chodzi o film w jakości HD, podczas przesuwania to obraz nie nadążał za obrazem, obraz przycinał się itd...K-Lite Codec Pack x64 mi póki co w zupełności wystarcza K-Lite x64, o ile nie zmieniano parametrów instalacji, automatycznie montuje serię LAV podaną przez maggreg, ustawiając też dekoder + splitter LAV jako domyślny dla wybranych formatów. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi