DawidS28 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 W logach widać ślady wirusów. Załóż temat z tymi samymi logami z OTL + Gmer w dziale Wirusy. Potem zajmiemy się Internetem. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Po podlaczeniu karty pod usb wystepuje ten sam problem. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 No to trzeba usunąć infekcję. DawidS napisał ci co zrobić. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam, Występuje u mnie problem opisany tutaj http://www.fixitpc.p...lem-z-wifi-dns/ i jako, że znaleziono w poprzednich logach infekcje, postanowiłem przywrócić system do stanu fabrycznego, ze względu na duży bałagan na dysku. Ale niestety po wykonanaiu tej operacji nadal występuje ten problem. Jest to system 32-bitowy w angielskiej wersji językowej. Proszę o sprawdzenie logów. Jeżeli logi nie będą wykazywać śladów infekcji proszę o przeniesienie tematu do działu sieci. Dodaje nowy log z net-loga. Dziękuję. OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Temat kontynuuj w poprzednim wątku. Tu nie ma podstaw szukać infekcji. System przywracany z Recovery, w logach brak znaków infekcji. Co więcej, poprzednie logi także nie wskazują, by przyczyną była infekcja. Tam było tylko mapowanie w MountPoints2 (to jest "historia") pozostałe po podpięciu zainfekowanego USB, ale żadnych oznak, by infekcja miała dodatkowe elementy i była czynna. Te wpisy w MountPoints2 nie mają żadnego znaczenia dla połączenia, jeżeli nie ma już na dysku plików których odnośniki tam figurują. Zaś dysk G nie był obecny podczas robienia tamtych logów. . Edytowane 8 Lutego 2012 przez picasso Temat sklejam z poprzednim. //picasso Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Weź no w ustawieniach DHCP na routerze ustaw DNS-y z http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenDNS (pierwsze dwa). Sieć w trybie N możesz włączyć. Sugerowany wybór kanału podstawowego to 3. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Po wykonaniu proponowanych przez Ciebie rozwiazan problem nadal wystepuje. Dodaje nowe logi i kilka screenow z ustawieniami. net-log.txt Dziekuje. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Hmm,..widzę kartę Nvidii..nie masz czasem załączonej zapory Nvidia Firewall? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 NetWaiting - po co Ci to? Wrzuć screen parametrów ADSL z routera. Proponowałem Ci już wyłączenie IPv6? http://www.fixitpc.p...et-i-sieci-faq/ A, to jeszcze dorzućmy dezaktywację zapory systemowej. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A gdzie sie sprawdza, czy Nvidia firewall jest wlaczony i jak go wylaczyc? Netwaiting odinstalowany. IPv6 wylaczone. Zapora dezaktywowana. Wylaczylem takze w zarzadzaj NVIDIA nForce Networking Controller. Ale problem niestety nadal wystepuje Nie widze w routerze opcji ustawien ADSL, moze dlatego ze dziala poprzez Dynamic IP (screen). Dziekuje. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Co do nV Firewall: http://www.justanswe...a-firewall.html Wylaczylem takze w zarzadzaj NVIDIA nForce Networking Controller. Włącz. Kto jest Twoim dostawcą Internetu? Uruchom z uprawnieniami admina Wiersz poleceń, wpisz (po każdej linii Enter i czekasz na wykonanie). sc qc dnscache > C:\winserv.txt sc qc dhcp >> C:\winserv.txt sc qc lanmanserver >> C:\winserv.txt notepad C:\winserv.txt Potem zawartość otwartego okienka notatnika wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Zawartość, wykonałem gdy komputer byl podłączony kablem do internetu: [sC] QueryServiceConfig SUCCESS SERVICE_NAME: dnscache TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS START_TYPE : 2 AUTO_START ERROR_CONTROL : 1 NORMAL BINARY_PATH_NAME : C:\Windows\system32\svchost.exe -k NetworkService LOAD_ORDER_GROUP : TDI TAG : 0 DISPLAY_NAME : DNS Client DEPENDENCIES : Tdx SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\NetworkService [sC] QueryServiceConfig SUCCESS SERVICE_NAME: dhcp TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS START_TYPE : 2 AUTO_START ERROR_CONTROL : 1 NORMAL BINARY_PATH_NAME : C:\Windows\system32\svchost.exe -k LocalServiceNetworkRestricted LOAD_ORDER_GROUP : TDI TAG : 0 DISPLAY_NAME : DHCP Client DEPENDENCIES : NSI : Tdx : Afd SERVICE_START_NAME : NT Authority\LocalService [sC] QueryServiceConfig SUCCESS SERVICE_NAME: lanmanserver TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS START_TYPE : 2 AUTO_START ERROR_CONTROL : 1 NORMAL BINARY_PATH_NAME : C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs LOAD_ORDER_GROUP : TAG : 0 DISPLAY_NAME : Server DEPENDENCIES : SamSS : Srv SERVICE_START_NAME : LocalSystem Dostawcą jest lokalny dostawca. A co do nV Firewall widziałem ten link co podałeś, ale u mnie jest w dodaj/usuń programy tylko NVIDIA Drivers i czytałem na innej stronie, że to podobno od grafiki. Dziękuję. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ale teraz już nie rozumiem... Udało Ci się pozbyć problemu, czy on dalej występuje? Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Problem nadal występuje, bo jeżeli podłączę router do laptopa za pomocą kabla to wszystko działa OK, ale jeżeli chcę się połączyć bezprzewodowo - WiFi już nie działa, pojawia się opisywany błąd Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Próbowałeś z innego komputera połączyć się z własnym Wi-Fi? Nie wiem, czy Ci już proponowałem (a nie chce mi się całego tematu sprawdzać ) odpalenie płytki z Knoppixem i próbę połączenia się z siecią bezprzewodową. Jeśli nie sprawdzałeś tego jeszcze, to myślę że warto by było. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Próbowałem się łączyć na innym komputerze i wszystko działało ok - komputer z Win7. Co więcej kiedy podłączyłem laptopa przez WiFi do innego routera wszystko działało!, a łącząc się z moim routerem nie działa A można knoppixa zastąpić inną dystrybucją, np. Ubuntu? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Owszem, możesz z innego spróbować. Napisałem o Knoppix, ponieważ zawsze z niego korzystam jako LiveCD. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Po uruchomieniu z płyty Ubuntu i połączeniu przez WiFi, wszystko działa bez zarzutów, więc co może być przyczyną tego, że WiFi nie działa na normalnym systemie? Czyżby angielska wersja systemu stwarzała jakieś komplikacje? Wydaje mi się, że wersja językowa nie powinna stwarzać problemów, bo przecież ten sam komputer został podłączony do innego routera (również kupionego w Polsce i tej samej firmy, czyli Pentagram) i wszystko działa bez zarzutów. Czy to wina wspomnianego nV Firewall? Ale jak to wyłączyć? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Jeśli dobrze zrozumiałem Twoje poprzednie posty, to przywracałeś system do stanu fabrycznego, a nie instalowałeś go czystego. Jeżeli masz możliwość, to zainstaluj czystą Vistę i na niej sprawdź. Ma być tylko system + sterowniki + SP1 i 2. Znam kilka przypadków, kiedy oprogramowanie dorzucane przed producentów sprzętu powodowało problemy. Miałem podobnie z Acer eDataSecurity. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Dodatkowo zalecał bym upgrade sterowników. Szczególnie tych od płyty głównej oraz sieci Wi-FI.Zapewne na stronie producenta znajdziesz odpowiednie wersje. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Dokładnie, system zostal przywrócony do stanu fabrycznego. Czyli jeżeli zapadł już taki wyrok to przed nową instalacją spróbuje jeszcze pousuwać jakieś programy producenta i zobaczymy, może po usunięciu któregoś wszystko wróci do normy, jak będzie postęp to dam znać. Zainstaluje także najnowsze sterowniki, jeżeli takie się pojawiły. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) Bardzo przepraszam wszystkich, ze pisze posta pod postem, ale chce, aby osoby, ktore mi pomagaly wiedzialy, ze rozwiazalem problem. Okazalo sie, ze jak zawsze najciemniej pod latarnia i tak bylo takze tym razem, jedyna procedura jaka nalezalo wykonac to UWAGA!: aktualizacja sterownika bezprzewodowej karty sieciowej. Jeszcze raz bardzo dziekuje pomocnikom i pamietajcie - najciemniej pod latarnia Ale w koncu sie udalo <hurrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa></hurrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa> Edytowane 11 Lutego 2012 przez DawidS28 Ok, temat jako rozwiązany zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi