Preki Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam. Mój znajomy ostatnio sprawił sobie skaner do negatywów FS-500-MI, i ma problem z wykrywaniem go przez Windows XP. Po podłączeniu sprzętu do portu USB pojawia się komunikat, że urządzenie nie jest podłączone. Z kolei na innym komputerze, z Windows 7, skaner instaluje się bez problemu. Wg. instrukcji obsługi zawartej ze sprzętem, działa także z Windows XP. Problem jest dość dziwny, nie zetknąłem się wcześniej z takim przypadkiem. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 W czym/gdzie pojawia się taki komunikat?? Jakiś zrzut ekranu by się przydał. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Czy do skanera dołączony jest jakiś soft? Jeżeli tak to przy odpiętym skanerze instalujesz - restart - podpinasz skaner. Edytowane 8 Marca 2012 przez picasso 8.03.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi