Piotr1898 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam Serdecznie! Mam problem z grą NFS The Run (Need For Speed The Run). Chodzi mi o ten błąd: I tutaj jestem w kropce. Co zrobić aby ten błąd zniknął, dodaje 2 linki potrzebne do zweryfikowania błędu: Za wszelką pomoc będe niezmiernie miły Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Wiadomo, że GF 7900GS nie ma wsparcia dla DX10, ale czy NFS run nie ma wsparcia dla starszych kart ? Skoro ta gra nie działa na XP to pewnie i silnik frostbite nie wspiera dx9.0c. Tu jest pies pogrzebany, grafa do zmiany. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Masz najnowsze stery NV i karte z przed paru lat. Wyczysc stery i zapodaj np.te http://www.nvidia.pl...-driver-pl.html , lub starsze. To jest boskie ; wymagania sprzętowe: Quad Core i5 3 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1024 MB (GeForce GTX 560 lub lepsza), 18 GB HDD, Windows Vista/7 + Need For Speed: The Run jest napędzany silnikiem graficznym Frostbite 2, którego użyto m.in. do produkcji Battlefielda 3. Nie zabrakło także systemu Autolog, znanego z poprzedniej odsłony serii Need For Speed. Technologia pozwala śledzić sieciowe statystyki i porównywać je z osiągnięciami innych graczy. Marnie jak widzisz to marki widza kombinuj ze sterami (kilkoma w kolejnosci w dol ) + dX-y ze strony majkrofyfu http://www.microsoft...6a-9b6652cd92a3 Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 MarekB to nic nie da, bo karta sprzętowo wspiera jeno DX 9.0c a silnik frostbite minimum DX 10. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 No to pozamiatane. Racja http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=62713 Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dziękuje Wam , czyli odinstalować NVIDIA Panel Sterowania (wesja 285.62) i który link zainstalować , pogubułęm się już @MarekB Nie obczajam tych DireXów .. Napisałbyś mi jak je dobrze obsłużyc? Karta Graficzna NVIDIA GeForce 7900 GS jest do wymiany , czy zainstalować DIrectX i sterowniki to jak napisał MarekB Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Karta nie obsługuje sprzętowo DX10 które są potrzebne do uruchomienia gry z/w tematu. Odpowiedź jest prosta -->wymiana karty na taką która obsługuje sprzętowo DX10 lub wyżej. To taka esencja tego co ci Marki* napisały wyżej. Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Wymiana Karty Graficznej na taką oby obsługiwała DirectX 10.0 , 10.1 lub wyższa , ale znow nie 11 , tak? P.S Ile mniejwięcej taka wymiana może kosztowac? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Karta która obsługuje DX10 lub wersje wyższą (czyli karta z obsługą DX11 również wchodzi w ten zbiór) będzie dobra. Oczywiście musi być wydajnościowo większa/równa temu co zaleca producent gry. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 ale znow nie 11 , tak? Prosimy o czytanie ze zrozumieniem. Nikt nie broni Ci zakupu karty z obsługą DX11 i możesz jeszcze założyć z najwyższej półki (jeśli cię tylko stać), piszemy o tym, że gra którą chcesz uruchomić potrzebuje karty graficznej z sprzętową obsługą DX10.P.S Ile mniejwięcej taka wymiana może kosztowac? Może spójrzmy na ten problem inaczej, napisz wprost jaką kwotę jesteś w stanie na kartę przeznaczyć, coś się wybierze. Pozostaje jeszcze pytanie: o resztę podzespołów w "piecu", chodzi głównie o zasilacz, i płytę główną. Generalnie możesz napisać całą konfiguracje sprzętową. Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Przepraszam , ale ja już tego "nie ogarniam" , co w takiej sytuacji mam zrobić , napisz mi jeszcze raz ... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Musisz kupić nową kartę graficzną, która obsługuje DirectX 10. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Lub wyższy. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dla przykładu wedle procudenta gry taka http://www.proline.pl/?p=ASUS+GTX560+1DC powinna dać radę. Ale jak cie prosił MarekW napisz konfigurację sprzetową z uwzględniem mocy/marki zasiłacza bo możę się okazać że na wymianie karty się nie skończy. (bo np. zasiłka będzie za słaba dla nowej). Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 A zastąpić ten sterwnik co teraz mam na ten co MarekB podał i ten DirectX , czy zostaje kupno/wymiana karty graficznej Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zostaje tylko wymiana karty na tym co masz nie odpalisz tej gry! Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 DirectX'a nie zastąpisz. On jest obsługiwany sprzętowo przez kartę graficzną. Stery nic nie poprawią sytuacji w kwestii NFS:The Run. Lepiej podaj info o zasilaczu bo żeby się nie okazało że jest za słaby dla ewentualnej nowej karty EDIT: @piotrek Krótko zwięźle i na temat Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 EDIT: @piotrek Krótko zwięźle i na temat To tak jest kup wnuczkowi grę na święta to po świętach wnusio poprosi o nowego kompa . W takim wypadku IMO lepsze są konsole. Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 O co chodzi z tym zasilaczem, jak go sprawdzić? (jestem maniakiem komputerow) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 AIDA64 albo zdjąć obudowę. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Program CPU-Z wszystkie zakladki po kolei otwierasz i dajesz zbiorczo scrina + porada wyzej + spisujesz dane lub foto z zasilacza. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 jak go sprawdzić? Otworzyć bok obudowy, przeczytać dokładnie co jest napisane na etykiecie obudowy napisane, (szczególnie nazwa, albo zrobić wyraźnie zdjęcie tej etykiety) i napisać to samo w poście, lub jeśli jest zdjęcie to wkleić je do posta. AIDA64 albo zdjąć obudowę. taki prosty tekst jest zbyt skomplikowany DawidS28. Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 To jest ten wiatraczek , tak? (zaraz zdejme obudowe) Ok juz sie biore Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 To jest ten wiatraczek , tak? Tak to jest ten mały wiatraczek, jak otworzysz obudowę będzie na wprost ciebie, jak trollujemy to wszyscy Odnośnik do komentarza
Piotr1898 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 CO mam podać dokladnie , jakie informacje? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi